En allmän teori om glömska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-04-05
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Irene Anderberg
Originaltitel
Teoria Geral do Esquecimento
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 145 x 20 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789173437134
En allmän teori om glömska (inbunden)

En allmän teori om glömska

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-04-05
251
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Vinnare av Dublin Literary Award 2017

Samma kväll som Angola utropar sin självständighet tar Ludo det drastiska beslutet att mura in sig i sin lägenhet.Där blir ho kvar i nästan 30 år. Hon överlever på grönsaker hon odlar och en och annan duva som hon lyckas fånga. När det blir kallt eldar hon upp sina möbler och böcker.

Men en dag bryts hennes isolering av gatpojken Sabulu, som lyckas klättra tio våningar upp till terrassen. Det blir början på Ludos väg tillbaka till livet.

En allmän teori om glömsa är uppbyggd som ett intrikat lapptäcke av röster. Mysteriet kring Ludos märkliga beslut är avslöjas gradvis och händelseförloppet rullas upp utan kronologisk ordning. Resultaten är en fascinerande och lekfull roman, både komisk och tragisk och på samma gång en ömsint skildring av människans sårbarhet.

José Eduardo Agualusa är född 1960 och anses vara en av de främsta litterära rösterna från Angola och den portugisiskspråkiga världen. Hans romaner har belönats med en rad priser. En allmän teori om glömska nominerades till International Man Booker Prize 2016.

En allmän teori om glömska är en roman om livet och döden men även om godheten och ondskan. Med den har Agualusa ännu en gång lagt en mosaik med lysande skärvor i olika färger. Han är verkligen en annorlunda röst med ett alldeles eget tonfall. Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En allmän teori om glömska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mänskligt och underbart
    Karin N, 31 juli 2017

    Även om bakgrunden är ett inbördeskrig med all dess tragik så upplever jag boken som djupt mänsklig, rolig och underbar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av José Eduardo Agualusa