Vetenskapens bortglömde hjälte : Alexander von Humboldts äventyr (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
511
Utgivningsdatum
2017-11-14
Upplaga
1
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Emile André
Originaltitel
The Invention of nature, Alexander von Humboldt's new world
Medarbetare
Blair, Kelly (form) / Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
268 g
ISBN
9789173437561

Vetenskapens bortglömde hjälte : Alexander von Humboldts äventyr

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-11-14
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den visionära tyske naturforskaren Alexander Von Humboldt förändrade vårt sätt att se på naturen - och skapade det moderna miljömedvetandet.

Alexander von Humboldt (1769-1859) var en djärv upptäcksresande och sin samtids mest berömda vetenskapsman. Städer, floder, bergskedjor, en pingvin och en gigantisk bläckfisk - till och med en plats på månen - bär hans namn. Hans liv var fyllt av upptäckter och äventyr: han besteg världens högsta vulkaner, tog sig igenom det mjältbrandssmittade Sibirien och skrev banbrytande bästsäljande böcker. Humboldts mest omvälvande idé var att naturen är en komplex och sammanflätad global kraft, som inte finns till enbart för mänskligheten.

I Vetenskapens bortglömde hjälte uppmärksammar Andra Wulf Humboldts vågade expeditioner runt jorden och hans upptäckt av likheten mellan klimat- och växtzoner på olika kontinenter. Hon diskuterar också hans förutsägelse om mänsklig klimatpåverkan och hur Humboldt inspirerade andra naturforskare och författare såsom Darwin, Wordsworth, och Goethe, men själv tragiskt nog glömdes bort. Vetenskapens bortglömde hjälte visar varför miljöhistoriens bortglömda nyckelspelare förtjänar ett förnyat intresse.

Andrea Wulf återskapar utomordentligt Humboldts bländande, mångfacetterade personlighet och vidden av hans arbete.
Wall Street Journal

Det är den första formella biografin på många år och den kan kanske återföra detta märkliga geni till offentligheten.
New York Times Book Review

Andrea Wulf är född i Indien, uppvuxen i tyskland och bor numera i England. Hennes första bok The Brother Gardeners blev nominerad till Samuel Johnson Prize 2008 och vann American Horticultural Society 2010 Book Award samt CBHL 2010 Annual Literature Award.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vetenskapens bortglömde hjälte : Alexander von Humboldts äventyr
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vetenskapens bortglömde hjälte : Alexander von Humboldts äventyr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastiskt biografi.
  Jonas , 8 december 2023

  Förbluffande, inspirerande och väldigt spännande. Alexander Humboldt var en gigant på 1800 talet helt välförtjänt. Jag har en ny idol. Hans värderingar och insikter är något vi verkligen skulle behöva förstå och lära av nu.

 2. Mycket bra!
  Olle Nordlander, 28 april 2021

  Speciellt till vetenskapshistoriskt intresserade personer. Men även kulturhistoriskt intressant. Den höjer också ens allmänbildning i hög grad. Boken är väl värd sitt pris!!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Andrea Wulf