Vi, skuggorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2019-10-15
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
180 x 133 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Ohaf
ISBN
9789173439084
Vi, skuggorna (inbunden)

Vi, skuggorna

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-10-15
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det viktigaste samhällsreportaget på många år. - Göran Greider

Aura kom i tron att det här landet var någorlunda fredat från mygel och korruption. Hon visade sig ha fel. Wilder bodde i sin arbetsgivares garage i fyra och ett halvt år. "Jag var inte ens en hund i chefens ögon. Jag var skräp."

Sverige har fått ett laglöst arbetsliv där människor från fattiga länder jobbar under slavliknande förhållanden. En ny typ av kriminalitet som inte myndigheterna kommer åt. Exploateringen pågår överallt. Människor sover inuti bilverkstäder, i skogen och på byggen. En rad politiska beslut har skapat det så kallade skuggsamhället, som blev synligt när Akilov 2017 körde in på Drottninggatan. Han jobbade som asbestsanerare i Sverige innan han blev terrorist. En i mängden av gömda arbetare i vårt parallella samhälle.

Svenskt arbetsliv har blivit ett paradis för kriminella som vill tvätta sina smutsiga pengar vita. Svartarbetet kostar staten 66 miljarder per år. Lågt räknat. Samtidigt är stat, kommuner och landsting våra största upphandlare. Och på sätt och vis de värsta bovarna.

 

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi, skuggorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Årets viktigaste journalistiska reportage
    Ola Hakefelt, 2 maj 2021

    Jag skulle definitivt utnämna detta till årets viktigaste journalistiska reportage 2019. Skuggsamhället, som är resultatet av en rad politika beslut fattade i ideologisk förblindning och med bristande uppföljning, har stora konsekvenser. Både för de utsatta individer som får se sina liv förstörda, och för det svenska samhället.
    Och skuggsamhället är skamligt underrapporterat.

    Elinor Torp gör här en stor insats, värd att hylla, för att komma till rätta med det. Boken är väldigt v... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elinor Torp