Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2019-01-17
Förlag
Leopard förlag
Dimensioner
190 x 135 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Ohe
ISBN
9789173439459
Främling, vad döljer du för mig? (häftad)

Främling, vad döljer du för mig?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2019-01-17
228
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Rasism. Ett ord som ger starka associationer. Riksdagspartier med brunt förflutet, skinnskallar i bomberjacka och stålhätta, en vettvilling som skjuter barn med automatvapen. Men den allra största delen av rasismen utförs inte av monster. Den utförs av sådana som du och jag. Rasismen är så välintegrerad och välkamouflerad att vi ofta inte ser den alls för vi tittar åt fel håll.

Denna bok handlar inte om Anders Behring Breivik eller om Sverigedemokraterna. Däremot handlar den om rädsla och makt, om yttrandefrihet och hjärnspöken, om svenskhet och segregation. Men också om hur även antirasister riskerar att glida ut på rasismens villovägar. Det handlar kort sagt om vardagsrasism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Främling, vad döljer du för mig?
 2. +
 3. Brytningstid : hur gruvan blev en ödesfråga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brytningstid : hur gruvan blev en ödesfråga av Marcus Priftis (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Främling, vad döljer du för mig?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svartvitt tänk kring rasism
  CG , 9 september 2021

  Använder överförenklade perspektiv, ignorerar relevanta faktorer, cherrypickar statistik och påstår t o m på en plats att "allt beror på rasismen":

  "Invandrare lever oftare i traditionella kulturer, begår oftare brott, och hamnar på samhällets botten. Och även om allt detta beror på rasismen: kan vi verkligen hoppas på att vi ska lyckas trolla bort all rasism?"

  Inget beror alltså på kulturella/sociala attityder och ageranden som vissa invandrare gör? Visst att ex ekonomiska... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Priftis