Tordyveln flyger i skymningen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (315.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2009-01-09
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173480000

Tordyveln flyger i skymningen Ljudbok

(55 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2009-01-09

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En del händelser tycks varken vara styrda av viljan eller av förnuftet, de förefaller helt oväntade, överraskande, oförutsedda. Vi kallar dem tillfälligheter eller slump, men vi vet ingenting om dem."

En tordyvel flyger in i ögat på en truckförare, tåget blir försenat med tre minuter och tjugoåtta sekunder och medför att tre tonåringar börjar smyga på en hemlighetsfull roddare. De lockas i väg till Selanderska gården, som en av dem tycker sig ha sett i en dröm. Det förflutna börjar styra det närvarande och flera tider upplevs samtidigt.

Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller något annat?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tordyveln flyger i skymningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  -, 19 oktober 2022

  Läste om den här nu som vuxen, och minns varför jag älskade den även som barn. Mystisk, härliga personskildringar och en bra story. Älskade uppläsaren och hans olika röster för olika personer också. Fem av fem!

 2. Bra bok, fel uppläsare
  -, 23 juli 2022

  Boken är lika bra som alltid men uppläsaren passade inte boken. Om du har möjlighet att istället lyssna på radioteaterns uppläsning av boken så är den helt fantastisk. Sången i slutet var framförd av helt fel person, det borde ha varit en kvinna som sjöng.

 3. Spänning på hög nivå
  -, 12 september 2020

  Passar stora som små. Mycket bra uppläsare.

 4. Barndomsminnen
  -, 3 oktober 2019

  När jag var i 10-årsåldern gick Maria Gripes Tordyveln flyger i skymningen som radioteater i Sveriges radio.
  Det var något så oerhört spännande att varje morgon lyssna till ett nytt avsnitt!
  Att nu som vuxen lyssna på boken, får mig att åter minnas alla de bilder jag som barn byggde upp för mitt inre när jag hörde radioteatern.
  Historien är fortfarande lika spännande att läsa även som vuxen och dessutom finns ur ett vuxenperspektiv även många infallsvinklar jag säkert missade som... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Gripe