Predikanten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (410.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 2)
Inläsare
Eva Röse
Utgivningsdatum
2007-11-19
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173480086
Predikanten (ljudbok)

Predikanten Ljudbok

(75 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2007-11-19

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En tidig sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en naken tant som ligger och stirrar på honom.

Polis kallas till platsen och det visar sig att det är en ung kvinna som blivit mördad. Mystiken tätnar när man under henne finner skeletten efter två kvinnor som försvann från trakten i slutet av 1970-talet.

Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Johannes Hult, son till den berömde frikyrkopastorn Predikanten, angavs av sin bror 1979 och misstänktes för att ha varit inblandad i kvinnornas försvinnande. Men han begick självmord kort tid därefter och kan således inte ha mördat kvinnan i Kungsklyftan. Kanske var det inte han som var skyldig, kanske letar de efter en mördare som bidat sin tid i över tjugo år, eller kanske är det en galning som inspirerats av de tidigare morden ...

Patrik blir utsedd att leda den komplicerade utredningen som upptar hans tankar såväl natt som dag. Samtidigt känner han samvetskval över att han lämnar sin sambo Erica i sticket med den invasion av gäster som så ofta infinner sig under sommarmånaderna i Fjällbacka. Erica, som hade en framträdande roll i Isprinsessan, har gjort ett tillfälligt uppehåll i sitt författande av böcker om uppmärksammade mordfall eftersom hon är gravid i åttonde månaden. Ändå kan hon även den här gången hjälpa till med visst researcharbete. Det blir nämligen allt tydligare att de måste gå långt tillbaka i tiden för att kunna finna sambandet mellan de tre kvinnornas död.

Dramatiken stegras när ytterligare en ung kvinna försvinner. Patrik vet att varje sekund är dyrbar om man vill återfinna henne levande och ansvaret blir allt tyngre att bära.

Predikantenär en lysande kriminalroman som på ett mycket skickligt sätt väver samman nutid och dåtid. Personteckningen är gjord med stor psykologisk insikt, frikyrkomiljön är spännande och skrämmande aktuell och den intelligenta intrigen är full av överraskningsmoment.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Predikanten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra.
    -, 29 september 2023

    Hon visar redan här i bok nummer 2 i serien att hon blir bättre och bättre. Läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Camilla Läckberg