Guds barmhärtighet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (517.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Vargskinnet (del 1)
Inläsare
Helena Brodin
Utgivningsdatum
2014-12-19
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173484572

Guds barmhärtighet Ljudbok

(16 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2014-12-19

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor


Vårvintern 1916 kommer barnmorskan Hillevi Klarin med sin hygien och sin välvilja till fjällbyn Svartvattnet i Jämtland. Hon möter en hård värld där kvinnor och barn far illa. En liten lappflicka blir hennes fosterbarn. Risten är den som minns i den här berättelsen. Hon är länken mellan levande och döda, och det är hon som kan höra bäckvattnet tala. Där finns också pojken Elis, han som rymmer hemifrån och genom sjukdomen kämpar sig till konstnärernas Berlin.

Med sitt rika språk drar Kerstin Ekman oss in i en bred och tät berättelse, om livets finsida och dess grovsida. Mellan då och nu, mellan man och kvinna i ett landskap, vars skönhet är lika oavvislig som dess hårdhet, utspelar sig denna roman. Den är den första i trilogin "Vargskinnet".

Omslagsformgivare:Eva Wilsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Guds barmhärtighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kerstin berättar så det sjunger i hjärtat
  -, 6 mars 2023

  Helena Brodin tolkar texten så att man får en fullkomlig föreställning. Jag känner naturens dofter och läppar mot min hals.

 2. En rik färgstark bok
  Gudrun Wisten (Stockholm), 17 augusti 2020

  Mycket intressant och vacker. Trollbindande upplevelse av boken
  sammanfattas som rikt beskriven i historisk och naturnära miljöer. Händelser som påverkar och präglar människor och samspelet dem emellan. Olika kulturer och folk möts i en föränderlig värld.
  Jag beundrar Kerstin Ekmans beskrivningar av människan i samspelet med naturen och krafter som finns i oss. Uppläsning av Helena Brodin som är fantastisk. Rösten passar så väl in i denna bok. Jag blir lockad av fortsättningen.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman