Skraplotter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (524.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Vargskinnet (del 3)
Inläsare
Helena Brodin
Utgivningsdatum
2011-03-16
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173484626
Skraplotter (ljudbok)

Skraplotter Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2011-03-16

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Snön har redan kommit till Svartvattnet i västra Jämtland. Prästen Ingefrid Mingus från Stockholm kliver ur bilen, ut i det vita och kalla. Det är hennes allra första besök i byn och hon har kommit eftersom hennes biologiska mor, Myrten, precis har dött och testamenterat sina tillgångar till Ingefrid. Hon träffade aldrig sin mor och adoptivföräldrarna hade alltid sagt att hon var en fattig kvinna men det visar sig nu inte stämma. Tvärtom. Hon var välbärgad och arvet är stort.Genom brev, dagböcker och foton lär Ingefred sig allt mer om sin biologiska släkts dramatiska historia. Hon ser på bilderna att Myrten var en vacker kvinna men vem hon egentligen var längst innerst inne är det ingen som kan berätta. Myrtens fostersyster, Risten, som trodde att de båda hade delat allt i lust och nöd visste inte ens om att hon hade fött en dotter.Och vem var fadern? Ingefred vet inte att han är i livet och att han finns i hennes omedelbara närhet. Men kommerhan någonsin att ge sig till känna?

Omslagsformgivare:Eva Wilsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skraplotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tredje och sista delen i klass med första
    -, 24 april 2023

    Historien berättas i spiraler som läggs på varandra, syr ihop de tre delarna. Den lyfts och expanderas till en hel galax. Helena Brodin viskar, sjunger, och förmedlar alla dialekter, känslor och det osagda med djup inlevelse - utlevelse. Allt och alla blir levande!

  2. En upplevelse
    - (Göteborg), 2 december 2021

    Tycker oerhört mycket om denna berättelse i tre delar om i första hand Hillevi, Myrten och Ingefrid. En både spännande och mångfacetterad berättelse med ett så rikt och uttrycksfullt språk som Helena Brodin förmedlar på ett sätt som enligt mening är helt mästerligt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman