Kaffe med rån (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (331.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Pensionärsligan (del 1)
Inläsare
Helge Skoog
Utgivningsdatum
2012-08-31
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173486507

Kaffe med rån Ljudbok

(34 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2012-08-31

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Fan blir gammal blir han kriminell

På servicehemmet AB Diamanten bor Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet. De sjunger i kör, ses på rummet och smuttar hjortronlikör i hemlighet, men för övrigt är tillvaron ganska långtråkig. Dålig mat, trist bemötande, ingen motion och allt hårdare besparingar. Föreståndaren, syster Barbro, anstränger sig inte i onödan för att de gamla ska få det drägligt. I stället flirtar hon med direktören - som är förtjust både i henne och i kostnadsnedskärningarna.
Märtha får en snilleblixt: Troligen skulle det vara bättre att bo på fängelset! De ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag ... Och allt de kammar hem ska läggas i en speciell Stöldfond för äldre och alla dem som behöver stålar.
Utrustade med rollatorer tar Pensionärsligan in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir alltför klent och räcker inte för att hamna i fängelse. För att lyckas med det måste de komma på det perfekta brottet. Nu har de fått blodad tand och ger sig ut på hisnande äventyr i det okända. Men figurerna i den undre världen är inte att leka med och vad som helst kan hända!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kaffe med rån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul att lyssna på
  -, 12 juli 2023

  Rekommenderar boken till alla som vill få ett gott skratt. Skog gör en mycket bra uppläsning.

 2. Humoristisk & lättlyssnad
  -Elisia, 6 juni 2020

  Helge Skoog passar utmärkt som uppläsare hoppas på fler böcker....

 3. Kaffe med rån
  Bokälskaren, 19 februari 2014

  Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet bor på det privata serviceboendet Diamanten AB. Det lilla gänget har startat en kör som emellanåt åker på små turnéer till andra serviceboenden och ses emellanåt på Märtas rum, där de filosoferar över tillvaron och smygdricker av Märtas hjortronlikör. I takt med neddragningarna på servicehuset Diamanten börjar Märta undra om inte de intagna på landets fängelser har det bättre än de boende på servicehuset, och allteftersom börjar planen ta form; a... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Catharina Ingelman-Sundberg