Den inre kretsen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (244.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Knutas (del 3)
Inläsare
Anders Ekborg
Utgivningsdatum
2013-12-11
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173487924
Den inre kretsen (ljudbok)

Den inre kretsen Ljudbok

(94 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2013-12-11

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


En grupp arkeologistuderande från olika länder deltar i en internationell utgrävning på Gotlands västkust under några sommarveckor, där man gräver ut en vikingatida hamn. En dag hittas en av studenterna, 21-åriga holländskan Martina Flochten, mördad ute på en fågeludde inte långt ifrån utgrävningsplatsen. Märken på kroppen tyder på att mordet har rituella drag. Kriminalkommissarie Anders Knutas undersöker om Martinas död har något samband med den halshuggna ridhäst som hittas i en hage, och vars huvud sedan dyker upp spetsat på en påle utanför huset till byggnadsnämndens ordförande.
Fallet får stor uppmärksahet i medierna och tv-reportern Johan Berg är en av de många journalister som rapporterar om det mystiska fallet. Samtidigt försöker han få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera. Och i det fördolda samlas en snäv krets människor för att utöva sin tro - några av dem går för långt.Likt Mari Jungstedts tidigare två kriminalromaner, Den du inte ser och I denna stilla natt, utspelar sig även hennes nya bok på Gotland. Den inre kretsen är en berättelse som väver sina trådar långt tillbaka i öns blodiga historia.Om I denna stilla natt:
"En skickligt hoptvinnad och ruggigt otäck historia... helt enkelt en bra författare med intressanta historier att berätta." UPSALA NYA TIDNING
"Som ny deckardrottning vill jag gärna kora tv-journalisten Mari Jungstedt... en trovärdig miljöskildring med en portion existentiell problematik och - naturligtvis- en bloddrypande historia. " SVENSKA DAGBLADETOm Den du inte ser:
"...spännande och rentav nagelbitande, en pageturner." GÖTEBORGS-POSTEN
"Jungstedt lyckas skickligt tvinna ihop sin historia, vilken har kvaliteter både som relationsdrama och nervkittlare." SVENSKA DAGBLADET
"Mari Jungstedt rubbar nattsömnen." KULTUR NEWS, Tyskland
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mari Jungstedt