Tystnadens historia (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (160.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2014-06-26
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173488747
Tystnadens historia (ljudbok)

Tystnadens historia Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-06-26

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I sina skildringar av världshistoriens omvälvande händelser har Peter Englund alltid haft inslag om den lilla människan och den så kallade lilla historien. Dess tysta gång och långsamma skiften kan ofta lämna större avtryck i våra liv än den stora historiens dramatik.

I Tystnadens historia och andra kuriositeter ägnar han sig helt åt den lilla historien. Mycket handlar om föremål, vanor och företeelser som blivit till självklarheter i vår vardag, sådant vi aldrig reflekterar över men som likafullt har en bakgrund i det förflutna. Hit hör gemets, skruvmejselns, glasögonens, tandborstens, skyltfönstrets och hamburgarens historia.

Modets växlingar och olika tiders skönhetsideal ingår i kroppens historia. Den spanska tjurfäktningskulturen föder tankar kring dödens historia. Och världens första finansbubbla den handlar om hissnande spekulationer i tulpanlökar.

Det är roande och tankeväckande läsning i de mest skilda ämnen Peter Englund bjuder på.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tystnadens historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Uppiggande lärorik
    -, 6 september 2022

    En rolig och tänkvärd bok med intressant kuriosahistorik. Peter skriver flödande lätt.

  2. Intressant och oväntad mix
    -, 1 september 2019

    Gillar Peter Englunds djupdykningar i trivialitetshistoria som dryper av angelägenhet och allvar, men med en löttsam ansats i förtäljandet. Smolket består mest i att uppläsaren inte riktigt hänger med i gavotten på Englunds hemmtama tiljor. Absolut värd en nyinläsning.

Visa alla 2 recensioner