Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Rosornas krig (del 3)
Antal sidor
786
Utgivningsdatum
2013-03-07
Förlag
Damm Förlag
Översättare
Kjell Waltman
ISBN
9789173519465
Den blå hertiginnan (e-bok)

Den blå hertiginnan E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-07

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I inbördeskriget, som kallas rosornas krig, stred två släkter mot varandra. Här möter vi Jacquetta Saint-Pol - kvinnan som säkrade tronen för de vita rosorna av York.

Legenden säger att Jacquetta Saint-Pol härstammar från vattengudinnan Melusina, och att det är därifrån hon har fått sin ovanliga gåva. Jacquetta är synsk, i en tid då en kvinna utan vidare kan bli fälld och bränd på bål för trolldom. Men hennes gåva är också eftertraktad. Livet i det kungliga hovet är fullt av intriger och konspirationer, och Jacquettas förmåga kan bli ett mäktigt redskap. Hon gifter sig rakt in i hovets innersta cirklar och blir efterhand drottningens förtrogna. Det ser ut som om Jacquetta till slut har hittat en trygg position för sig själv och sin familj. Eller?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den blå hertiginnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En saga som är alldeles sann.
    hildazonett, 6 januari 2019

    Det bästa med Philippa Gregorys böcker är att de noga följer det historiska skeendet. Inga fantasier som t ex Iggulden ägnar sig åt utan allt har faktiskt hänt. På de årtal som anges. Inslagen av trolldom - ja det är en annan sak. Men konstigt ändå att Jaquettas dotter, Elisabeth, änka med två barn, kunde fånga unge kung Edward efter bara en kort visit? Och bli drottning! Gregory beskriver mamma Jaquettas åtgärder för att åstadkomma detta. Men det var ju "Den blå hertiginnan"-Jaquetta det sku... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Philippa Gregory