Nitton åttiofyra : 1984 (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2017-12-01
Upplaga
6
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Thomas Warburton
Originaltitel
Nineteen Eghty-Four
Medarbetare
Pihl, Ove (form) / Lundqvist, Kristina (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789173539678

Nitton åttiofyra : 1984

(49 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-12-01
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om den ständigt pågående striden mellan de tre staterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget upphör aldrig men konstellationerna ändras fortlöpande. Via den ständigt vakande teleskärmen hålls invånarna uppdaterade om vem som är fienden för dagen. Överallt i Flygbas Ett, som tidigare hette England, möter man bilden av Storebror, Oceaniens ledare. Han och partiets valspråk är: Krig är fred Frihet är slaveri Okunnighet är styrka. Ny pocketutgåva av George Orwells klassiska framtidsskildring som utkom första gången 1949. Thomas Warburtons översättning gjordes till återutgivningen 1984.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nitton åttiofyra : 1984
 2. +
 3. Mina drömmars stad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nitton åttiofyra : 1984. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Silva stizzie Kindberg, 16 april 2024

  Mycket av bokens innehåll är på väg att införas, problemet är att folk är helt ovetande pga main strems tystnad. Många människor kommer att vakna upp med ren förskräckelse.

 2. Alla borde läsa!
  Crusader, 13 maj 2022

  Alla borde läsa denna boken. Den är riktigt bra och det finns situationer som påminner om samtiden i den. Rekommenderar absolut.

 3. Ovärderlig guide till samtid och framtid
  BH, 10 december 2020

  Läs innan den blir minneshålad! Boken är mest minnesvärd för författarens insikter i de totalitära samhällenas uppbyggnad och funktion. Han introducerar det extremt insiktsfulla begreppet "kontrollerad opposition" i form av Goldstein (Trotsky möjliggjorde att man kunde vända sig mot Stalin - men ändå förbli kommunist). Bara den detaljen att Orwell placerar en teveskärm som sköter indoktrineringen i varje rum - borde väl få till och med den mest hjärntvättade zombie att reagera: att idag har v... Läs hela recensionen

 4. 1984 eller ska boken döpas om till 2019?
  Karl Lennart Mathias Sten, 4 februari 2019

  Man kan helt klart göra kopplingar till det politiska läget i Sverige och världen idag med koppling till det dystopiska läget som det beskrivs om i denna bok och som dessutom skrevs 1949 ,med tvärtom retoriken som används av härskarklasserna att "krig är fred, frihet är slaveri och att okunnighet är styrka" Spot on är det traditionella "tvåminutershattalet" som återkommer i boken och som i dagens verklighet består av pajkastningen emot Donald Trump som agerar måltavla av traditionella medier.... Läs hela recensionen

 5. Köp inte denna upplaga
  -, 22 september 2018

  Boken är mycket bra, men just den här upplagan har alltför många stavfel för vad som kan accepteras i en bok; det liksom avbryter det där läsarflödet man vill uppnå.

 6. En bok alla borde läsa.
  Mats Kenny Joakim Vile Wennborg (Järpås), 21 augusti 2018

  Denna samhällsorienterande bok borde vara obligatorisk läsning under skolans högstadieår.
  Den är mycket träffande han förutspådde mycket rätt dock inte året 1984 riktigt men även då kändes mycket igen ( särskilt i tex DDR även om tekniken inte var på plats riktigt ) nu är den aktuellare än någon sin och tekniken har hunnit ikapp.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av George Orwell