Försvarets förfall : konsten att lägga ned försvaret utan att någon bryr sig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Försvaret och det kalla kriget (del 29)
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2011-10-03
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
221 x 142 x 22 mm
Vikt
530 g
SAB
S,355.033048509049
ISBN
9789173590488

Försvarets förfall : konsten att lägga ned försvaret utan att någon bryr sig

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-10-03
227
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige hade en gång ett invasionsförsvar. Det varade i århundraden men är nu blott ett minne. Idag har det till 90 procent försvunnit. Det är den största svenska nedrustningen genom tiderna. Sveriges försvar är idag en miniatyr och det nya säkerhetstänkandet har vänt allt upp och ned. Om man får tro statsmakterna försvaras nu vår säkerhet bäst genom internationella insatser i andra världsdelar. Sveriges säkerhet på hemma plan har i sin tur tagits över av en multinationell koncern, kallad "Gemensam säkerhet", som välvilliga uttyder som EU och NATO i förening. Denna diffusa skärm skall skydda Sverige, inte det svaga svenska försvaret. Sverige har förlorat sitt folkförsvar och har övergått till en liten expeditionskår, ett yrkesförsvar. Hur denna märkliga resa gick till handlar denna bok om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Försvarets förfall : konsten att lägga ned försvaret utan att någon bryr sig
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Försvarets förfall : konsten att lägga ned försvaret utan att någon bryr sig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Innehållet i boken är av stort politiskt intresse även...
    MM, 24 juli 2013

    Innehållet i boken är av stort politiskt intresse även om den är lite ostrukurerad och innehåller en del upprepningar. Förklaringen på hur avvecklingen av den allmänna värnplikten och omvandlingen av det svenska teritorialförsvaret till en internationell experiditionskår gick till politiskt är kontroversiell och borde vara av intresse för många läsare.

Visa alla 1 recensioner