Svenska politiker : om de folkvalda i riksdag, landsting och kommun (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2014-09-04
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Högmark, Anna (förf.) / Jagers, Sverker C. (förf.) / Karlsson, David (förf.) / Kokkonen, Andrej (förf.) / Lindberg, Staffan I. (förf.) / Matti, Simon (förf.) / Naurin, Elin (förf.) / Rickne, Johanna (förf.) / Skoog, Louise (förf.) / Sundell, Anders (förf.) / Wängnerud, Lena (förf.) / Karlsson, David
Dimensioner
220 x 152 x 15 mm
Vikt
546 g
SAB
Oc.06
ISBN
9789173590808
Svenska politiker : om de folkvalda i riksdag, landsting och kommun (häftad)

Svenska politiker : om de folkvalda i riksdag, landsting och kommun

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-09-04
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det är svårt att överskatta den betydelse som politiker har i en representativ demokrati som Sverige. De stiftar våra lagar, fastställer nivån på våra skatter och bidrag och styr våra myndigheter. Politiker fattar beslut om krig och fred och om du ska få bygga om din sommarstuga.

Men det finns inga regler som styr hur politiker ska tolka sitt demokratiska uppdrag. De politiska beslut som fattas i Sverige påverkas därför i hög grad av vilka våra politiker är, vilka åsikter de har och hur de ser på demokratin. I denna bok studeras därför vad svenska politiker tycker i en lång rad frågor, hur de ser på demokrati och representation, på konflikt, klientelism och korruption. Författarna lyfter särskilt fram flernivådemokratins och de politiska partiernas betydelse.

Bokens kapitel bygger på undersökningar som riktat sig till samtliga folkvalda i riksdag, landsting och kommun. De medverkande forskarna är knutna till Göteborgs universitet, Luleå tekniska universitet, Institutet för Näringslivsforskning samt Columbia University.

Redaktörer är David Karlsson och Mikael Gilljam som är verksamma vid Förvaltningshögskolan och Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska politiker : om de folkvalda i riksdag, landsting och kommun
  2. +
  3. Den kommunala statliga ämbetsmannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den kommunala statliga ämbetsmannen av Vicki Johansson, Lena Lindgren, Stig Montin (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »