Knockad av stjärnhimlen: Från Tycho Brahes blick till Voyagers resa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2018-09-21
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
386 g
SAB
Ua
ISBN
9789173591294
Knockad av stjärnhimlen: Från Tycho Brahes blick till Voyagers resa (inbunden)

Knockad av stjärnhimlen: Från Tycho Brahes blick till Voyagers resa

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-21
202
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den danske 1500-talsastronomen Tycho Brahe blickade natt efter natt upp mot den till synes oföränderliga stjärnhimlen. En natt år 1572 såg han något besynnerligt: en ny stjärna hade plötsligt dykt upp på himlavalvet. Tycho Brahe ägnade återstoden av sitt liv åt astronomin, men han fick förlita sig på sin goda syn och några siktinstrument det var först på 1600-talet som den italienske vetenskapsmannen Galileo Galilei konstruerade en kikare och med hjälp av denna fick tidigare osynliga världar att träda fram.

Det har krävts århundraden av djärva nytänkare och tekniska innovationer för att föra kunskapen om universum framåt. Lennart Hultqvist berättar om Brahe, Galileo och Kepler med flera; om kikaren, teleskopet och de avancerade rymdfarkoster som nu är på väg att lämna solsystemet för att färdas ut bland stjärnorna.

Rymden intresserar både forskare och författare, och i sin bok framhåller Lennart Hultqvist några poeter som kan sätta ord på våra tankar om var vi passar in i ett skrämmande, svårbegripligt och till stora delar outforskat universum.

Lennart Hultqvist är doktor i astronomi och har tidigare varit verksam vid Stockholms universitet, tidskriften Forskning & Framsteg och Nationalencyklopedin. Han har tidigare, med Marie Hultqvist, gett ut boken "Sophie Brahe: vetenskapen, kärleken, stjärnbrodern".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Knockad av stjärnhimlen: Från Tycho Brahes blick till Voyagers resa
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Knockad av stjärnhimlen: Från Tycho Brahes blick till Voyagers resa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. bra
    André Gunnarsson, 2 december 2020

    Det börjar bra dock känns vissa kapitel lite oinspirerade. På sin helhet bra skrivet och intressant, läsvärt om man är nybörjare inom astronomi.

Visa alla 1 recensioner