Vägar till ett uthålligt EU (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Europaperspektiv (del 2021)
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2021-01-28
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Forssbæck, Jens (förf.) / Henrekson, Magnus (förf.) / Langlet, David (förf.) / Mattsson, Titti (förf.) / Sjödin, Erik (förf.) / Wadensjö, Eskil (förf.) / Bakardjieva Engelbrekt, Antonina (red.) / Michalski, Anna (red.) / Oxelheim, Lars (red.)
Dimensioner
221 x 150 x 23 mm
Vikt
560 g
SAB
Obk-ae
ISBN
9789173591614

Vägar till ett uthålligt EU

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-01-28
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Coronapandemin slog till med full kraft i Europa under 2020. Pandemin med följdverkningar är den senaste i en rad händelser som med all tydlighet visar att EU har ett avgörande vägval framför sig för att nå en politiskt, ekonomiskt och socialt uthållig union. Utmaningarna och frågorna är många: vilka politiska och ekonomiska reformer krävs för att säkerställa omvandlingen till en grön ekonomi trots en åldrande befolkning, växande sociala behov och en undermålig integration i samhället? Hur ska EU:s medlemsländer kunna enas i migrations- och flyktingfrågan när den politiska samsynen saknas och nationella regler om integration konkurrerar om att framstå som så ogenerösa som möjligt? Vilka lärdomar kan dras av coronapandemin för att rusta EU att hantera framtida globala folkhälsokriser? Är den europeiska gröna given tillräcklig för att leda omställningen till ett klimatneutralt EU år 2050 och samtidigt säkra tillväxten? Hur ska EU verka för att uppnå en högre innovationstakt och på vilka sätt kan bankunionen bidra till att uppnå finansiell stabilitet i ett läge då det samlade lånetrycket ökat markant i pandemins spår?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägar till ett uthålligt EU
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägar till ett uthålligt EU. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om hållbar utveckling iEU
    Kenneth Abrahamsson, 17 mars 2021

    En intressant och initierad tvärvetenskaplig forskningsöversikt om idéer och strukturer som påverkar EU:s framtid rörande klimat, hälsa, arbetsliv och ekonomi.

Visa alla 1 recensioner