Hjärnstark : Hur motion och träning stärker din hjärna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2016-07-22
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
218 x 155 x 30 mm
Vikt
701 g
SAB
Rag,Doe
ISBN
9789173630788

Hjärnstark : Hur motion och träning stärker din hjärna

(203 röster)  |   Läs 37 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-07-22
247
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.
Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.
I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 37 recensioner av Hjärnstark : Hur motion och träning stärker din hjärna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ögonöppnare!
  Björn , 29 augusti 2023

  Nu förstår jag varför jag mådde så bra när jag regelbundet sprang och varför det är så lätt att förtvivla när jag av olika anledningar gjorde uppehåll i löpningen.

 2. Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 25 februari 2023

  Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne, bli mer kreativ och intelligent? Då är rörelse/motion svaret på den frågan. Forskning visar att träning/motion har stora positiva effekter för att vi ska må bättre.

  Boken är intressant och det är positivt att man lyfter rörelsens betydelse kring hälsan. Det är ett viktigt budskap som boken förmedlar och hur motion kan påverka oss, båda de som är fullt friska och hur viktig den är för de som lider av olika åkommor som tex... Läs hela recensionen

 3. Intressant och omvälvande
  LBlomgren, 20 september 2019

  En bok som har ett mycket viktigt budskap. Vill man boosta sin hjärna - sin inlärning - sin snabbtänkthet??? Börja träna regelbundet så blir det så...värt att testa för alla!

  Dessutom var boken lättläst - språket är inte högtravande och späckat med obegripliga termer som man skulle kunnat tro.

 4. Äntligen en bok som blir en "bibel"
  Metformintant, 29 november 2018

  Fantastiskt bra bok som jag inte kunde lägga ifrån mig och som inspirerat otroligt mycket. Jag har rekommenderat den till höger och vänster så det blivit tjatigt !!

 5. Solid grund för "lagom-träning"
  Bokmys (Norrland), 9 augusti 2018

  Jag är totalt ointresserad av sport. Avskyr stress-träning som spinning. Hatar öronbedövande musik för att plåga bort fettvalkarna som finns på badhus och gym. Vilken befrielse att konstatera att 30 min promenader varje dag gör stor skillnad, får en gammal människas hjärna att börja likna en ungdoms. Otroligt intressant att se den komplexa hjärnans samverkan och kommunikation via hormoner.

  En enda sak drar ner innehållet - den ständigt närvarande floskeln att människan utvecklats fr... Läs hela recensionen

 6. Bra till 3/4
  Jan Bergman (Täby), 8 maj 2018

  Boken var mycket intressant och jag lärde mig mycket. Men, efter 3/4 blev det tjatigt och upprepningar som inte gav mig något.

 7. Hjärnstark.
  Rune Eugen Sundqvist, 20 april 2018

  Alla borde läsa denna viktiga bok!
  Lära sig hur vi själva kan påverka vårt liv till det bättre genom att träna regelbundet kondition och styrka. Träna varierat så att du håller dig skadefri! Jag skapar min egen framtid! Tack!👍🤗

 8. Kunde stramas upp
  Homer, 5 februari 2018

  Bra och viktigt budskap i det hela, men aningen enfaldigt med de 'faktarutor' som avbryter texten stup i ett. Och tonen är lite störande populärvetenskaplig och pratig i allmänhet.

 9. En bok alla borde ha läst!
  Jimmy Svensson, 26 december 2017

  Kunskap alla människor borde ha! Inspirerande och tydlig! Går verkligen igenom i detslj men ändå väldigt lättbegripligt. Alla som läser den kommer förändra sina liv och må så mycket bättre.

 10. Hoppfull läsning, rekomenderas starkt
  Ewa Andersson, 20 november 2017

  Allt det här verkar onekligen vara för bra för att vara sant, kan det vara så enkelt, men också skrämmande för dem som har svårigheter att röra sig. Men som Anders skriver lite rörelse är bättre än inget alls. Detta har varit en mycket hoppfull och givande läsning, men det väcker också mycket frågor.

 11. Toppen bok
  Kristina Boman, 1 november 2017

  Lätt läst om ett svårt ämne. Peppar mig till att röra mig mer i vardagen. Sträckläste. Och läser nu om valda delar. Layouten är dessutom så fin- En vacker bok helt enkelt att njuta av både i bild och text innehåll. LÄS DEN.

 12. En bok som alla borde läsa.
  Nina Christine Pettersson, 23 augusti 2017

  Fantastisk bok! Inspirerande och lärorik. Mycket läsvärd. Ger en tankeställare om hur vi lever i dagens samhälle med all stress och teknik och hur det faktiskt påverkar oss och kommande generationer. Bra tips på hur du kan stärka din hjärna med enkla medel.

 13. Bästa boken ever
  Maria Anette Sievertz, 1 augusti 2017

  Om man har försökt komma igång att träna med viktnedgång som motivation i flera år men aldrig lyckats nåt vidare så är denna bok en riktig ögonöppnare. Alla borde läsa den, man får så mycket fakta och motivation att träna så jag längtar efter nästa dag för att få träna igen. Tack Anders

 14. Motiverande bok!
  Mats, 14 maj 2017

  Om några månader fyller jag 60 år. Synd att jag inte kunde läsa denna bok tidigare i mitt liv. Har varit en motionär lite till och från genom åren, men efter att ha läst denna bok kommer jag att motionera regelbundet. Kan verkligen rekommendera denna bok, jag sträckläste den. Nu läser jag "Hälsa på recept" av samma författare, den är också mycket läsvärd. Om du inte börjar motionera efter att ha läst "Hjärnstark" vet jag inte vad som kan motivera dig.

 15. Hjälp till hjärnstark
  Barbro Ernstson, 30 mars 2017

  Fantastisk bok. Många nya upplevelser om att konsten att förändra sitt liv till ett bättre sådant.
  Lätta råd att ta till sig!

  Mvh

  Barbro

 16. Fascinerande!
  Carina, 9 februari 2017

  Otroligt roligt att läsa om hur hjärnan fungerar i olika situationer samt vid träning. Att hjärnan var så spännande och fascinerande hade jag ingen aning om! Man kan känna igen sig i många av situationerna som författaren beskriver vilket är roligt. Många WOW garanteras!
  Tror att alla skulle uppskatta denna bok, bra present!

 17. hjärnstark
  carina christiansson, 1 februari 2017

  håller på och läser den är inte ruktigt färdig ännu men det som jag läst ger mig styrka att fortsätta läsa boken

 18. Alla borde läsa den!
  Sandra Wettergren (Bohus), 30 januari 2017

  Helt fantastisk, grundad på vetenskap och otroligt motiverande. Kändes lite trög det första kapitlet men efter det spann det loss!

 19. Träna dig smart å behåll din ålder!!
  Sten Erik Törnblom, 18 januari 2017

  Att träning är nyttigt är känt. Men att det finns en föryngrande koppling mellan hjärna och muskelbelastning beskrivs så tydligt. Klart motiverande för en pensionsnära gubbe!!

 20. Mycket läsvärd
  Theresa, 28 december 2016

  Denna bok inspirerar en till att träna mer och regelbundet. Den innehåller bra beskrivningar om hur hjärnan påverkas av stress och oro samt hur man kan motverka detta.

 21. Rekommenderas
  Disco (Sundbyberg), 10 december 2016

  Om du inte har läst denna bok så rekommendera jag varmt att läsa den. Lättläst och mycket intressant. Rör på dig så får du fler hjärnceller är ett ämne som tas upp i boken.

 22. Boken Hjärnstark.
  Lasse, 21 november 2016

  En bra lättläst bok med ett mycket värdefullt innehåll. Det är lätt att förstå vikten av allsidig träning för att få ett långt och hälsosamt liv. För alla seniorer en injektion för träning.

 23. En bok som alla borde läsa för att må bättre!
  Ann-Eva , 9 november 2016

  En bok som rör oss alla, från barndom till ålderdom. Boken beskriver hur rörelse - motion gör underverk.
  Borde läsas av alla, men främst av politiker som intresserar sig för skolfrågor och vårdfrågor.
  Råden och rekommendationerna hjälper till att höja prestationer i allmänhet, inklusive skolprestationer hos barn och att förhindra, förminska eller fördröja sjukdomsförlopp.
  Råden kan leda till minskad medicinanvändning och framförallt till mindre lidande och ett bättre mående. ... Läs hela recensionen

 24. Intressant!
  Lisa, 24 oktober 2016

  Bra fakta presenterat på ett lättläst sätt och som ger mig motivation till träning
  Kommer att ha hjälp av denna bok i mitt arbete som sjukgymnast
  Rekommenderas!

 25. Amazing!
  Julia, 24 oktober 2016

  Den bästa boken i år!! Skriven på ett sätt som är lätt att förstå. Den är både motiverande och inspirerande! Dessutom älskar jag att de vetenskapliga artiklarna finns med i en referenslista bak i boken, så att man själv kan kolla upp och styrka att det som skrivs faktiskt är sant. Rekommenderar boken starkt!

 26. Oj, vilken bra bok!
  Kim M. Kimselius, 20 oktober 2016

  Oj, vilken bra bok! Vikten av att röra på sig har aldrig varit viktigare än nu, efter att jag har läst den här boken.

  Vet du att motion gör så att hjärnan producerar nya celler. Vi blir alltså smartare när vi tränar. Iallafall förhindrar vi att tappa minnet och bli dementa lika snabbt som om vi sitter passiva. När jag började läsa den här boken bestämde jag mig för att gå 16.000 steg varje dag. Inte alltid lätt, eftersom jag reser en hel del, föreläser och inte alltid har möjlighet a... Läs hela recensionen

 27. Jättebra!
  Nadja, 19 oktober 2016

  Intressant och givande bok! Superbra kunskap att få, och ändå lättläst. En bok alla borde läsa för att veta hur våra hjärna mår utav att vi sitter still för mycket.

 28. Otroligt bra bok!
  Lindzi, 18 oktober 2016

  Vilken fantastiskt trevlig och intressant bok. Om den moderna människan kunde förstå att vi behöver motionera och höja pulsen för att må bra, lära oss bättre, bli lyckligare, stressa av, senarelägga åldrandet mm skulle vi ha ett helt annat samhälle där man fokuserar på friskvård och inte sjukvård. En bok som verkligen inget hopp. Var och en har ett val och ett stort ansvar.

 29. Nödvändig
  Anders L, 23 september 2016

  Bra upplägg med nyttiga fakta om vårt viktigaste organ, hjärnan.
  Författaren mycket kompetent inom träningsfysiologin också, medverkar i andra verk om fysisk träning, vad jag vet.

 30. Tål att upprepas
  Annika Nielsen, 20 september 2016

  Skriven på ett enkelt sätt, men med fakta som bygger på vetenskap. Det gillar jag!
  Viktiga "självklarheter" som att vi mår bra av att röra på oss kan inte längre bortförklaras som tyckande ens av de mest inbitna soffliggarna.

 31. Lättläst och intressant bok
  Katarina Erika Söderlund, 8 september 2016

  En mycket viktig bok som kan hjälpa många. Den är lättläst och intressant. Boken har inspirerat mig till att träna regelbundet och jag märker själv av många positiva effekter på min koncentration, stresstålighet och mitt humör. Jag rekommenderar denna bok varmt!

 32. Inspirerande och lättläst bok
  Eva Susanne , 1 september 2016

  En mycket inspirerande och lättläst bok som på ett enkelt sätt förklarar vikten och träning och motion. Enkla steg till ett hälsosammare liv

 33. Alla borde läsa den
  Björn Lindé, 30 augusti 2016

  Alla som är intresserade av att förbättra sina mentala prestationer och sin egen hälsa borde läsa denna bok. Så enkelt är det.

 34. Bra och viktig bok
  Nita, 17 augusti 2016

  Bekräftar, med råge, allt jag trott på. En bok många behöver läsa, skolfolk, politiker, föräldrar ja listan kan bli lång. Tycker om att det inte finns någon negativ kritik eller fördömande.

 35. Träning är bra!
  Cecilia , 16 augusti 2016

  En fantastiska bok som verkligen förklarar på ett lättbegripligt sätt hur hjärnan utvecklas och mår bra genom träning. Genom träning reduceras stressen och hanteringen av stressiga situationer förbättras. Intressant att få en genomgång hur hjärnan fungerar.

 36. En bok värd att läsa om du är rädd om din hälsa
  Sonny Söderström, 11 augusti 2016

  Mycket bra bok. Lättläst, spännande och pedagogisk.
  Boken ger en bild på vad som händer i kroppen och hjärnan då du motionerar eller om du inte motionerar.

 37. outstanding
  inger hansen, 9 augusti 2016

  Denna bok var helt fantastisk. Alla bör veta hur mycket motion betyder, inte bara för kroppen, men också för hjärnan. Det enda jag tycker var negativt var att det hänvisas för mycket till evolutionen, för många obevisade miljarder år.

Visa alla 37 recensioner