Undersökningar av sexualiteten : samtal mellan surrealister 19281932 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
1995-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Översättare
Cecilia Franklin, Mats Löfgren
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Recherches sur la sexualité. Janvier 1928aout 1932
Medarbetare
Alexandre, Maxime, Pierre, José (red.)
Dimensioner
200 x 125 x 17 mm
Vikt
260 g
SAB
Kt-j.5,Vnd:k.5,Vnd
ISBN
9789173746342
Undersökningar av sexualiteten : samtal mellan surrealister 19281932 (häftad)

Undersökningar av sexualiteten : samtal mellan surrealister 19281932

samtal mellan surrealister 1928-1932

Häftad,  Svenska, 1995-05-01
179
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Är kvinnans orgasm mer intensiv än mannens?" - " När och hur förlorade ni er oskuld?" - "Hur många gånger i rad har ni lyckats få orgasm, utan att lämna rummet?" - "Anser ni att det finns en kvinna som är ert öde?"

1928 initierade surrealisterna i Paris en serie undersökningar av sexualiteten. De fick formen av rundabordsutfrågningar om erotikens olika aspekter: debuten, onanin, fantasierna, drömkvinnan och så vidare. Bland de 40 deltagarna fanns André Breton, Paul Eluard, Max Ernst, Jacques Prévert, Raymond Queneau och Man Ray.

Surrealisternas frispråkiga och öppenhjärtiga samtal har inte mycket gemensamt med senare tiders välanpassade och pseudovetenskapliga sexologiska undersökningar och rapporter. Deltagarna är mycket engagerade i sitt ämne och förmedlar - ofta i avsiktligt eller oavsiktligt humoristiska tonfall - strängt själviakttagande synpunkter på den sexuella kärlekens olika aspekter.

Trots sina uppräkningar av ställningar, tidsangivelser och kvantiteter, är detta ingen hyllning till libertinismen. För de flesta deltagarna var erotik och kärlek oskiljaktiga - åtminstone i teorin. Sällan har den erotiska lusten och det sexuella begäret undersökts med sådan uppriktighet som här.

"Den här boken - för vars översättning och utgivande vi bör vara tacksamma - bekräftar på ett underbart underhållande vis Michel Foucaults tes om att talet om sexualiteten ofta är en förstulen men effektiv maktutövning. Dessa gruppsamtal är som radband av bekännelser. Alla hemligheter skall genomlysas som vore det en sorts disciplinövning." (Mikael van Reis, G-P.)

"Vi lever i en kultur som förnekar banden mellan det politiska livet, drömmarna och sexualiteten. Det var just dessa relationer som surrealisterna undersökte. Levde surrealisterna ut sina undersökningar och visioner i sina egna vardagsliv? De här samtalen är helt fascinerande." (Kathy Acker.)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undersökningar av sexualiteten : samtal mellan surrealister 19281932
  2. +
  3. Sexualitetens historia Bd 1 Viljan att veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sexualitetens historia Bd 1 Viljan att veta av Michel Foucault (häftad).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »