Skräddaren konstruktören Stig Thelin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2017-11-15
Upplaga
1
Förlag
Thelin Förlag
Dimensioner
243 x 173 x 10 mm
Vikt
412 g
ISBN
9789173793698
Skräddaren konstruktören Stig Thelin (inbunden)

Skräddaren konstruktören Stig Thelin

Inbunden Svenska, 2017-11-15
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I boken kommer du att kunna läsa om både personliga historier och upplevelser samt allmän svensk historia. Boken skildrar skräddaryrket och dess utmaningar utifrån en skräddares perspektiv. Vi får läsa om hur skräddaryrket har förändrats under 1900-talet, hur arbetet förändrades när konfektionen växte fram och kläder började masstillverkas på fabrik.

En skräddare får erfara en hel del utmaningar och måste för att behålla sitt arbete ha förmågan att anpassa sin yrkesroll och följa med i utvecklingen. Detta får Stig personligen erfara och hans arbetsuppdrag förändras med tiden och detta får vi följa i boken.

Stigs väg som skräddare och konstruktör börjar i slutet av 40-talet och har fortsatt ända fram till 2010, med 60 år i branschen så finns det många historier att ta del av. För Stig var yrkesvalet självklart med flera generationer inom skräddaryrket bakom sig. Boken berättar utifrån Stigs personliga erfarenheter och upplevelser, om hur han genom många resor får olika uppdrag av skiftande karaktär. Däribland Polisen som skulle uppdatera sin uniform, Räddningsverket som var i behov av nya skyddskläder med flera.

Boken kan vara intressant att läsa för vem som helst som är intresserad av svensk historia, framförallt kläders historia och hur man har arbetat för att ta fram dem. Boken är skriven på ett sätt så att så många som möjligt ska kunna ta del av och förstå den, man skulle mycket väl kunna använda boken i samband med undervisning eller föreläsningar eftersom den tar upp både grundliga bitar inom skräddaryrket samt fördjupningar inom vissa områden. Det som gör boken till mer än bara en fackbok är att den är skriven på ett personligt plan och man får följa Stig i hans liv som skräddare och konstruktör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skräddaren konstruktören Stig Thelin
  2. +
  3. Peder Fredricson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Peder Fredricson av Peder Fredricson, Lisen Lindahl (inbunden).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »