Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2012-09-13
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form)
Dimensioner
180 x 109 x 13 mm
Vikt
128 g
SAB
Hc
ISBN
9789173872560

Tusen olevda liv finns inom mig

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-09-13
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 2 format & utgåvor
Pastor Bengt Ericsson har planerat allt i minsta detalj. Utan minsta anstrykning till vemod låser han dörren till pastorsbostaden, sätter sig i bilen och styr en sista gång mot kapellet. På predikstolen, väl synligt, tejpar han upp brevet där han berättar att han ska försvinna från församlingen en tid och i vilket han ber om förlåtelse att han trasslar till det för andra. Men han har helt enkelt inte funnit någon annan väg.

När Bengt Ericsson sätter sig i bilen igen är det för att åter ta kontrollen över ett liv som så här långt mest har präglats av en rad tillfälligheter och anpassningar. Det han nu gör är visserligen både oväntat och i mångas ögon klandervärt, men han styr söderut med en märklig känsla av lätthet och med en fast beslutsamhet att utforska ett av de tusen olevda liv han bär inom sig.

"Jag blev lite orolig när Tomas Sjödin hade skrivit en roman Min oro kom på skam ett crescendo till romanslut som får mig att gråta. Kärlek, vad är det? Jag vet det nu. Slutet på den här historien, det är kärlek."
Maria Küchen, Kyrkans tidning

" ... en välskriven berättelse som stannar kvar och som lämnar en god känsla. Och den innehåller den goda berättelsens driv..."
Nerikes Allehanda

"Jag tycker boken var väldigt bra. Underfundig humor varvas med ett sunt allvar och de trovärdiga karaktärerna lämnar spår efter sig."
Roger Bengtsson, IKON

Tomas Sjödin, född 1959, är pastor, författare och krönikör i Göteborgs-Posten och en uppskattad föredragshållare. Han har utkommit med en rad böcker som alla sålt i stora upplagor och översatts till flera språk. Tusen olevda liv finns inom mig, som kan betraktas som hans skönlitterära debut, är en gripande, rolig och tänkvärd berättelse i gränslandet mellan verklighet och skröna. En berättelse om mod, om uppbrott men också om att våga försonas med sitt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tusen olevda liv finns inom mig
 2. +
 3. Lita på att det ljusnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lita på att det ljusnar av Tomas Sjödin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tusen olevda liv finns inom mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lyssna på den inre rösten
  Kerstin, 14 februari 2021

  En underbar berättelse om pingstpastorn Bengt Eriksson som plötsligt fått nog. Är det här allt? Blir det inte bättre än så här? Efter att hustrun Agneta gått bort några år tidigare har Bengt tappat gnistan. Han måste göra något innan han går i stå. Efter att ha läst om ett par män som gjort varsin ballongfärd, planerar han att ta 'tjänstledigt' utan församlingens vetskap och hyr en stuga på västkusten.

  Ett möte med grannen Lorenz får oanade konsekvenser. Ska han inte ens få lugn och... Läs hela recensionen

 2. Pastorn fann liv och mening utanför kyrkan
  Runar Jälmsjö, 24 mars 2016

  Jag har nyligen läst "Tusen olevda liv finns inom mig" av Tomas Sjödin. Har ni inte läst den så gör det! Det är en bok som gav mig så mycket av igenkänning: I centrum står en pastor som för att han inte ska gå under känner att han måste ta en paus från predikstolen men främst från församlingens krav och förväntningar på att fylla de frikyrkliga schablonernas kravpåsar. Det är Tomas Sjödins romandebut och har som sådan en del "gestaltningsbrister", somt får för stort utrymme, annat för litet¿ ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tomas Sjödin