Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2013-08-14
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Dokb,158.1
ISBN
9789173872829

Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

(217 röster)  |   Läs 45 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-08-14
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
HSP
Highly Sensitive Personality
Sensitivt begåvad
Stark-skör

Äntligen har forskningen och erfarenheten satt namn på det många känner igen sig i. Doris Dahlin och Maggan Hägglund har skrivit boken som förklarar, bekräftar och visar hur man tar vara på sin känslighet.

Det här är den bok som vi önskar att vi haft då när det var som värst. Den fanns inte. Därför har vi skrivit den. Den handlar om att hantera sitt liv när man varken är bara stark. Eller bara skör. Utan både och. Stark och skör.

Det är en bok för dig som ibland önskar att du vore mer hårdhudad, mer okänslig.

Det är en bok för dig som får höra "Känn inte efter så mycket" och "Du inbillar dig!"

Det är en bok om hur man utnyttjar sin lysande känslobegåvning och inte drunknar i den.

Så nu finns den här boken. En simskola för alla som riskerar att drunkna i känslohavet. För att du ska slippa göra våra misstag - du hittar säkert egna att göra!

Doris & Maggan

"en underbar överlevnadsguide för alla starka men sköra. Jag önskar att alla fick läsa den. "
Hillevi Wahl, Metro

"Tack TACK och återigen TACK!! Efter snart 57 år hittade jag ... mig och Känslorna ... denna bok kommer från och med nu vara min andra Bibel."
Klipp från Doris blogg

"Detta är en djupt tröstande och hoppfull bok med en positiv grundton. Läs den alla ni som anar att ni är ovanligt känsliga, och läs den också alla ni som har känsliga människor omkring er på arbetet eller i familjen."
Inger Alestig, Dagen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 45 recensioner av Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varm och kärleksfull
  Maria, 20 oktober 2023

  En lättläst bok med så mycket igenkänning. Äntligen en bok som så enkelt sätter ord på det jag inte hittat orden till tidigare. Enkla tips och en djupare förståelse för mig själv och det är lättare att förklara för andra i min närhet vad som sker ❤️ Har rekommenderat till andra ❤️

 2. Som alla andra
  Lars Söderstedt, 26 februari 2023

  Visst är boken informativ och läsvärd, men mest som de flesta andra inom självkännedom. Det viktigaste för mig är förståelsen av att stilla mina tankar, att inte tänka för mycket eftersom tankar föder känslor. Att jag är en HSP människa har jag förstått sedan länge och vet hur jag påverkas av andras känslolägen som ibland är svårt att hantera.

 3. Bra grund
  Bokdjungeln , 1 juli 2022

  Jag tror att denna bok kan vara väldigt bra för den som är HSP (highly sensitive person). Jag har själv alldeles nyligen kommit fram till att jag är en sådan person men kan ännu inte allt för mycket om det och därför var det lärorikt att få lära mig mer. Sen är det som alltid när en jobbar med sin egna utveckling att inte alla saker passar in. Men jag tänker att en tar till sig av det som kan vara hjälpsamt och sorterar bort det andra.
  Jag tror (i alla fall för mig) att denna bok gör sig... Läs hela recensionen

 4. Besvikelse
  bokmal, 10 februari 2022

  Boken handlar till väldigt stor del om författarnas egna uppväxter om som de verkar säga ligger bakom deras HSP. Som om en knepig uppväxt vore en förutsättning för att bli "sensitivt begåvad" som de kallar det. Forskningen berörs bara styvmoderligt. Boken är en stor besvikelse om man tror på titeln.

 5. Klockrent verktyg
  Alexander Jelinski, 22 september 2020

  Ypperligt bra "handbok" skriven för både dig och mig. Skulle gäääääärna se detta material i skolans tidiga årsklasser... så mycket självklart som framgår som inte finns riktigt i realtid. Bra jobbat Maggan & Doris. Det här har ni gjort föredömligt.

 6. Lite för "grund"
  Katarina Lugner, 18 oktober 2019

  Om man inte känner till något om ämnet innan är den nog ganska bra. Jag kände dock att det efter några kapitel blev lite för ytligt. Får erkänna att jag inte läst klart den ännu...

 7. Min absolut favorit
  anibas, 13 september 2019

  Denna boken lyfte mig och mina tankar extremt mycket.
  Rekommenderar denna boken till alla som känner sig extremt känsliga men ensamma..
  Trodde jag var den enda som kände mig så känslig som jag är och mina tankar kring allt.
  Your not alone. Är definitivt en bok jag kan läsa flera gånger.

 8. Bra men repetitiv
  Atera Sol (Östersund), 21 september 2018

  Mycket bra tankar att ta till sig, men kändes lite som att boken upprepade sig väldigt mycket. Den hade kunnat vara hälften så tjock och ändå fått fram allt som sas i den.

 9. Mycket bra.
  Clary, 28 augusti 2018

  Intressant bok och den är jättebra att läsa, rekommenderas varmt. Man kan läsa om den flera ggr för så bra är den.

 10. Läs !
  Pia Jansson, 26 april 2018

  En Lättläst och mycket Träffande bok med Stor igenkänning. Rekommenderas. Mer än så behöver inte sägas men krävs tydligen fler ord för att recensera :)

 11. Inte bra...
  Jimmy, 21 april 2018

  Boken är full av taffliga generaliseringar och vissa värde-ord som tydligt avslöjar författarna som privilegierade framgångsrika svenska äldre kvinnor. De vill väl, och de vill tro att de får med "alla" HSP, med exempel om "unga chefen Johan", men HSP behandlas lekmannamässigt på en låg nivå och "vetenskap" används när det passar, skjuts högt och lågt med, och ingen större självdistans eller förståelse för sin egen position i skrivandet.

  Med det sagt, tillhör du inte den gruppen (fr... Läs hela recensionen

 12. Äntligen förstår jag!
  Bokmys (Norrland), 9 mars 2018

  Tänk att ha levt hela livet (60 år!) och gång på gång - i helt olika situationer och med olika människor - hamnat i läget att andra lagt värderingar, baktankar och dolda motiv i vad jag sagt eller gjort och mästrat, skällt ner eller hånat mig, utan att jag förstått vad som egentligen hände... Äntligen ser jag hela "bilden"!

  Att det jag känner av, märker och reagerar på när jag pratar med andra INTE upptäcks och "idisslas" av dem som är mindre sensitiva ... "du är överkänslig" ... "du... Läs hela recensionen

 13. Underhållande med hög igenkänningsfaktor
  Larry, 13 december 2017

  Har först nu, långt upp i vuxenåren, förstått att jag hör till "de högkänsliga". Efter att jag läst boken förstår jag att jag är långt ifrån ensam. I gott sällskap med många andra som inte sällan liksom jag är vana att leda och stå i centrum av olika verksamheter. Det här med att vara överdrivet receptiv och ofta övertolka signaler från omgivningen kan verkligen vara ett handikapp i många situationer och under vissa perioder. Boken har gjort mig mer medveten om detta och gett mig verktyg att ... Läs hela recensionen

 14. Drunkna inte
  Carina Karlsson, 13 december 2017

  Bra bok mycket psykologisk tänkande. Läser den om och om igen,till slut kan man tänka på ett annat sätt. Tack för all fakta.

 15. På pricken!
  Liljedalen, 7 februari 2017

  En bok jag kommer läsa fler gånger. Man känner igen sig i allt och får lite förståelse varför man reagerar som man gör.

 16. Sträckläste
  Siri, 3 januari 2017

  Jag sträckläste boken. Den är lättläst, tydlig och informativ. Den är också fin och snäll gentemot läsaren. Jag tror att boken är en sådan som man kan behöva läsa om efter något år för att påminna sig själv om de olika knep som boken lär ut. Jag har rekommenderat boken till flera vänner.

 17. Lärorik
  Susann Lindblom, 17 augusti 2016

  Sätter ord på och förklarar tydligt hur livet för en HSP kan te sig. Gav mig insikter om mig själv och andra.

 18. Helt ok!
  Freja Nilsson, 1 augusti 2016

  Denna bok var intressant till och från. Tappade bort mig ibland men skulle ändå säga att boken lär en något om en själv! Bra självhjälpsbok!

 19. Äntligen har jag hittat mig
  Emma Berntsson, 15 januari 2016

  Äntligen har jag hittat en beskrivning av mig själv, varför jag känner så starkt som jag känner, och reagerar som jag gör. Denna boken har varit till stor stor nytta för mig!

 20. Bra bok
  Ola Lassesson, 24 november 2015

  Mycket bra läsvärd bok som beskriver hur känsliga människor beteer sig man känner igen sig mycket i boken rekomenderas varmt !

 21. Rekommenderas gärna!
  Mahsa Noroozi (Järfälla), 19 september 2015

  En underbar bok! Jag kännde igen mig när jag läsde boken och fick lära känna mig bättre och fick svar på flera av mina frågor.

 22. Tveka inte om du får tips om den här boken!
  Camilla Elisabet Ehn, 6 juli 2015

  Jag blev illa berörd, då en präst som jag känner tipsade om att jag skulle läsa den här boken. Jag kände mig träffad och skämdes, men när jag började läsa boken började jag att acceptera och älska mig själv mer & se det som en gåva, snarare än något att skämmas över. Jag vet att livet är en resa, att det kommer ta tid för mig att lära känna mig själv & förstå mig på mig själv, men jag är villig & sluta analysera andra, deras känslor & varför de reagerar som de gör, jag är värd att förstå och ... Läs hela recensionen

 23. En bok med hög igenkänningsfaktor
  Charlotte Åkesson, 28 maj 2015

  Jättebra bok! Härligt att få veta att det finns fler där ute som är som en själv. Att det inte är man själv som är konstig utan bara extra känsliga. Rekommenderas varmt!

 24. Bra bok!
  Maria Rydén, 8 april 2015

  När jag läste boken kände jag igen mig, så skönt att få svar på varför man är och känner som man gör!

 25. Hög igenkännandefaktor
  Angelica, 11 mars 2015

  Lättförståelig och väldigt igenkännande för oss "överkänsliga". Kändes som att läsa om mig själv och mitt liv. Ingen bok byggd på forskning, vilket författarna skriver flera ggr, men skriven efter studier och intervjuer.

 26. Självupplevt
  Pettersson Izabella, 27 januari 2015

  Bra, lätt begripligt skrivet. Många "aha"-upplevelser. Rekommenderar för alla som inte vill "drunkna" i sina känslor:-) Fick mer förståelse för mina tankar och känslor.

 27. Fantastisk!
  Jonas Wallin, 20 januari 2015

  Boken har hjälpt mig förstå mig själv bättre!
  Boken har på ett lättförståeligt sätt kunnat redogöra för mina närstående vänner hur en "Starksköring" fungerar, genom att lyckas sätta ord på känslor och tankar som en "starksköring" brottas med i vardagslivet.

  En bok jag skulle rekommendera ALLA att läsa!

 28. Tack!
  Nora, 19 januari 2015

  Jag har fått sån otroligt större förståelse för mig själv efter att ha läst denna bok! Jag tar fram den ofta och bläddrar i, läser vissa stycken igen för att verkligen förstå. Jag är så glad att jag har läst boken för mitt liv är så mycket bättre och lättare att leva.

  Den gav mig förståelse och inblick i hur det är att vara starkskör på ett sätt som inte fick mig att känna mig varken bättre eller sämre än någon annan, utan fick mig att acceptera att sån här är jag. Här finns tips och... Läs hela recensionen

 29. Lättläst
  anita råman, 16 januari 2015

  Boken var lättläst,o enkel att blicka tillbaka i.bra indelade stycken.
  Boken är en bra hjälp just för likasinnade o jag har köpt boken till två av mina vänner.
  När helst man vill kan man slå upp ett särskilt område man vill fördjupa sig i enkelt,på så vis blir boken heller aldrig en dammsamlare.mkt bra bok

 30. Bra!!
  Kristina B, 2 januari 2015

  Kan vi bilda en klubb, vi som är så här, som känner så mycket, ser på detta sättet, tänker på detta sättet? :-)

 31. Konkreta bra råd!
  Positiv, 28 oktober 2014

  En intressant och lättläst bok med bra beskrivningar av hur man kan känna sig, ofta i beskrivande bilder. Just bildspråket gillar jag. Så utmärkt att berätta om känslor genom att använda bilder! Dessutom får läsaren konkreta tips och råd hur om hur man kan tänka, hjälpa och stötta sig själv. En utmärkt bok oxå för människorna runtomkring den "stark-sköre", dvs. familj/vänner/släktingar. Jag sträckläste boken och rekommenderar den verkligen.

 32. Lättläst
  My Mårdh , 13 oktober 2014

  Lättläst bok med vettigt innehåll. Kanske lite för lite faktabetonat så den framstår lite som av en dussinbok. Men... Trots allt lite annan infallsvinkel än många andra. Gav bort i present men läste innan för att se att jag kunde stå för innehållet.
  Helt ok peppbok till ngn som känner sig "lite vilsen."

 33. Ny kunskap om känslor
  Thomas Lundqvist, 12 oktober 2014

  Jag har tidigare läst böckerna Lyckofällan och Leva ett liv eller vinna ett krig. Boken är ett mycket bra komplement till hur tankar och känslor fungerar och att man som känslig person är annorlunda men ändå normal.

 34. Mitt i prick
  KL, 17 april 2014

  En positiv bok som beskriver vad det innebär att vara sensitivt begåvad och förklarar möjliga anledningar till varför man har blivit det. Boken träffade mig rakt in i hjärtat och gav mig förklaringar till varför jag reagerar och känner så starkt som jag gör ibland. Boken ger också praktiska tips för att lättare hantera livet som och livet med en sensitivt begåvad person.

 35. Äntligen
  Erling Olsson, 24 mars 2014

  En bok som man behöver läsa fler än en gång och som gav mig svar på många frågor.
  Skriven med mycken humor och kärlek, kan varmt rekommendera den.

 36. Överlevnadsbok för HSP!
  Anna (Jönköping), 7 mars 2014

  Äntligen en bok som får en att förstå sitt stormiga känsloliv!
  Det var befriande att läsa om andras upplevelser och hur man bäst bör hantera situationer och känslor.
  Man nickar igenkännande med ett leende på läpparna.
  Bra bok om Hur man ska " överleva" som högkänslig.

 37. Kanon
  Birgitta Ernedotter (Mölndal), 14 februari 2014

  Jag är själv en High Sensitive Person. Boken gav mycket information.
  Skönt att känna igen mig och skönt att kunna sätta ord på alla tankar och känslor som far runt i kroppen när det blir för mycket.

  MVH

 38. Från en HSP till 2 andra...
  Leo Selmerhagen, 31 januari 2014

  Doris och Maggan har skrivit en mycket angelägen bok... Mera angelägen än vad Titeln kan spegla.. Visst - DET handlar om känslor, dvs att ha begåvats med spets i att känna av, reagera upp och ner inför en förvånad omgivnings förvirring... De som ena stunden ser en grymt starkt och handlingskraftig person - för i nästa finna samma person som djupt deltagande i känslor för andra - och sig själv.

  MEN, boken är inte främst för oss som är HSP (High Sensitive Persons) - Den bör läsas a... Läs hela recensionen

 39. Det är en tröst att läsa att du inte är ensam, och det...
  Camilla , 10 januari 2014

  Det är en tröst att läsa att du inte är ensam, och det är så skönt att förstå varför jag är som jag är. Den här boken har gett mig en djupare insikt i hur jag fungerar och det är jag tacksam för.

  Jag kan även rekommendera boken till dig om du har någon närstående som är överkänslig för att ge dig mer förståelse för varför han eller hon är som hon är. Det underlättar kommunikationen människor emellan om man förstår varandra lite bättre. Och man själv kan hantera situationer bättre om man förstår sig själv.

 40. Känner igen mig till stora delar, och har fått många...
  Agneta Ekehammar, 30 december 2013

  Känner igen mig till stora delar, och har fått många fina insikter hur att förändra tankemönster. En bok att gå tillbaka till med jämna mellanrum.

 41. Oerhört intressant bok att läsa för den som är...
  Natalie Andersson, 27 december 2013

  Oerhört intressant bok att läsa för den som är sensitivt begåvad. Alltid givande att känna en typ av samhörighet! Lättläst och intressant.

 42. En härlig bok med mycket igenkänning om man tillhör...
  Camilla Genetay, 11 december 2013

  En härlig bok med mycket igenkänning om man tillhör den här sortens människa.
  Författarna delar verkligen med sig av sig själva, och den här typen av litteratur är både underhållande och lärorik.

 43. Vardagspsykologi som blir så intressant! Mycket bra...
  Forsrick, 18 november 2013

  Vardagspsykologi som blir så intressant! Mycket bra skrivet om oss starksköra människor. Ger igenkänning och tips på hur man kan underlätta det här med att "känna för mycket". Språket flyter fram så lätt.

 44. En tänkvärd bok, som man inte behöver läsa från pärm...
  Anna Camilla Larsson, 6 november 2013

  En tänkvärd bok, som man inte behöver läsa från pärm till pärm.
  Man kan läsa den flera gånger för att bli påmind. En bra bok och igenkännings faktorn är hög! Läs den om du misstänker att du är en High sensitive person!

 45. Stor igenkänningsfaktor, många bra tips, är dock...
  Cissi, 17 oktober 2013

  Stor igenkänningsfaktor, många bra tips, är dock ganska översiktlig, hade velat ha mer av deras handfasta tips på hur man kan göra istället.

Visa alla 45 recensioner