Trons vittnen : berättelser för daglig läsning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2013-11-22
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Einarsson, Tomas (form)
Dimensioner
230 x 155 x 30 mm
Vikt
682 g
SAB
C
ISBN
9789173873383
Trons vittnen : berättelser för daglig läsning (inbunden)

Trons vittnen : berättelser för daglig läsning

Inbunden,  Svenska, 2013-11-22
160
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Trons vittnen : berättelser för daglig läsning Kan levereras innan julafton
De samlingar med berättelser om kristna förebilder som kyrkan sammanställt under historien brukar kallas synaxarium. I hela den östliga kristenheten i de ortodoxa och orientaliska kyrkorna liksom i de förenade östkatolska kyrkorna är synaxarium namnet på den samling helgonberättelser som läses i gudstjänsten.

Joel och Peter Halldorf har sammanställt en bok om dessa trons vittnen som omfattar årets alla dagar. Den rymmer personer från den odelade kyrkans tid, från öst och väst under det andra årtusendet, men har det unika bidraget att det här även finns människor från luthersk, reformert, evangelikal och frikyrklig tradition.

Trons vittnen innehåller bibliska gestalter som aposteln Tomas, Maria Magdalena och Maria, Marta och Lasaros, men även äldre kyrkohistoriskt intressanta namn som Ignatius av Loyola, William Wilberforce och den heliga Birgitta, och svenskar som Nathan Söderblom, Bo Giertz, Lina Sandell och Paul Petter Waldenström.

Peter Halldorf är pastor och författare, bosatt i Sturefors i Östergötland. Han är också redaktör för den ekumeniska tidskriften Pilgrim och ägnar en stor del av sin tid åt retreater och andlig vägledning på Nya Slottet Bjärka-Säby.

Joel Halldorf är teolog, kyrkohistoriker, författare och lärare på Teologiska Högskolan i Stockholm. Han har bland annat skrivit boken Lewis brev, baserad på Lewi Pethrus korrespondens. Hans doktorsavhandling Av denna världen? rör predikanten Emil Gustafsons förhållande till moderniteten och den evangelikala rörelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trons vittnen : berättelser för daglig läsning
  2. +
  3. Makt : de 48 lagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt : de 48 lagarna av Robert Greene (häftad).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna