Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2014-09-16
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Küchen, Maria (förf.) / Lindqvist, Inga-Lina (förf.) / Lundberg, Kristian (förf.) / Lundberg, Lotta (förf.) / Nilsson, Johanna (förf.) / Olsson, Vibeke (förf.) / Rynell, Elisabeth (förf.) / Sundell, Magnus (red.) / Ekman, Anna (red.) / Lindblad, Niklas (form) / Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
215 x 160 x 15 mm
Vikt
328 g
SAB
Hc(s)
ISBN
9789173873710

Och Gud skapade människan : noveller inspirerade av bibelns berättelser

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-09-16
45
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Och om jag inte hade varit en stor stark man hade jag velat falla i gråt, inte för att hon vill ha mig på något annat sätt än det jag är, utan för att jag allt oftare blir överfallen av känslan att det verkligen bara är jag bara hon och jag som vet hur det skulle kunna vara. Att vi är de enda som har varit där, men att längtan blir allt dimmigare och snart vet vi inte längre vad vi ska återskapa. Det är försent. Vi minns inte mer. Och det gör mig riktigt rädd, inte feg, utan panikslagen. Tänk om sanning inte kan läras utan faktiskt måste kännas igen.
ur novellen Adams äpple av Lotta Lundberg

Genom historien har Bibelns berättelser fascinerat, inspirerat och utmanat människor. De är ofta korthugget berättade, och de bjuder läsaren att själv kliva in i berättelsen för att tolka och fylla ut mellanrummen, hitta ett före och ett efter, och ställa sig frågan: Vad har den här berättelsen att säga mig?

Här har tolv författare gått i närkamp med berättelser och personer i Bibeln för att sedan i varsin novell tolka och utveckla vad de läst. Frågorna om skuld, försoning, svek, ansvar, mening och människans komplexa förhållande till Gud står i centrum.

Noveller av Majgull Axelsson, Tomas Boström, Jonas Brun, Göran Greider, Carolina Klintefelt, Maria Küchen, Inga-Lina Lindqvist, Lotta Lundberg, Kristian Lundberg, Johanna Nilsson, Vibeke Olsson och Elisabeth Rynell Magnus Sundell, journalist, skribent och tidigare chefredaktör på Trots Allt, är redaktör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Och Gud skapade människan : noveller inspirerade av bibelns berättelser
  2. +
  3. Svalors flykt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svalors flykt av Majgull Axelsson (pocket).

Köp båda 2 för 134 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »