En oväntad vänskap (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Tu as changé ma vie - Intouchables pour toujours
Medarbetare
Neumann, Rebecca (form)
Dimensioner
179 x 110 x 15 mm
Vikt
137 g
SAB
Lz Sellou, Abdel,Lz Pozzo di Borgo, Philippe
ISBN
9789173873864
En oväntad vänskap (pocket)

En oväntad vänskap

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-08-27
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Abdel går på anställningsintervju.

Han gör det för att få en underskrift så att han ska kunna få ut bidragspengar att arbeta är han inte så intresserad av. Hela sin tonårstid har han levt som smågangster på Paris gator, helt bortom sina adoptivföräldrars kontroll, och han är beredd att göra lite vad som helst som kan resultera i pengar om det bara inte är alltför ansträngande.

Det är en stenrik man i rullstol som intervjuar honom. Han är totalförlamad efter en skärmflygningsolycka och behöver hjälp med precis allt.

Varför blir Abdel erbjuden tjänsten som personlig assistent åt Philippe Pozzo di Borgo i hans palats? Varför tackar han ja? Hur kommer det sig att han stannar i tio år?

I En oväntad vänskap berättar Abdel Sellou, förebild till Driss i filmen med samma titel, tillsammans med Caroline Andrieu om hur två människor kan förvandla varandras liv.

"Sellou berättar på ett befriande osentimentalt sätt. (...) Jag gillar tonen i berättelsen. Med enkla medel och med sitt enkla och lite kärva språk lyckas Sellou få mig att förstå hans karaktär. Jag kan se honom framför mig, jag förstår hur han tänker och varför. (...) Det finns en stolthet och en gåtfullhet i Abdel Sellou, och samtidigt en befriande enkelhet. Han är som han är, och ber inte om ursäkt för det. Men när vi till sist kommer ner på djupet, då hettar det till, och vi förstår vidden av vad Philippe har betytt för Abdel: 'Det var här jag lärde mig något om hopp, om livslust, om hjärta'."
Inger Alestig, Dagen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En oväntad vänskap
 2. +
 3. En oväntad vänskap (Lättläst)

De som köpt den här boken har ofta också köpt En oväntad vänskap (Lättläst) av Philippe Pozzo Di Borgo (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En oväntad vänskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket känslor
  Maria , 26 juni 2019

  Det var spännande att läser den bok. Ibland behöva man bara en chans för att ändrade sig. Abdel Sellou påminde mig flera barn som bor i favela i Brasilien. Om de har en det samma chans som Abdel hade fått. då också skulle ändras sig. Det tror jag. Jag hoppas alla ska få ett chans för att ändrades sig i sitt liv på alla sätt.

 2. Bra bok, tankeställare
  SSS, 29 december 2014

  Den första halvan av boken handlade om Abdels liv i kriminalitet, vilket var väldigt intressant, men jag satt mest och väntade på att den "riktiga" handlingen om vänskapen skulle börja. Den var inte så superbra som jag hade väntat mig, kanske just för att jag hade väntat mig något annorlunda. Men den var bra, och det jag gillade mest var Abdels coola inställning till allt, att han inte brydde sig om vad folk tyckte.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Abdel Sellou