Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2016-02-29
Förlag
Libris förlag
Originaltitel
40 betraktelser om C
Medarbetare
Dahlbäck, Sandra (form) / Jergander, Helena (form)
Dimensioner
177 x 110 x 10 mm
Vikt
110 g
SAB
Lz Dahlbäck, Carl
ISBN
9789173874700
Ett långsamt farväl (pocket)

Ett långsamt farväl

(3 röster)
Pocket Svenska, 2016-02-29
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Carl Dahlbäck lär känna Carina, en energisk skolledare och tvåbarnsmamma. Ganska snart packar han en sportbag och blir en del av hennes familj.

När hon som 57-åring ramlar på en trottoar och en läkare föreslår att hon ska skaffa rullator tar både hon och Carl illa vid sig men snart blir det uppenbart att något inte är som det ska. Nervsjukdomen ALS, amyotrofisk lateralskleros, är något som de har läst på om redan innan beskedet kommer.

Ett långsamt farväl är Carl Dahlbäcks berättelse om Carinas sista tid, skriven under några intensiva veckor efter hennes begravning. Han berättar om hur sjukdomen förändrade deras gemensamma liv, om allt det som fanns innan sjukdomen dök upp och om allt det som fortsatte finnas och till och med växte sig starkare fastän C:s kropp blev svagare och svagare.

Carl Dahlbäck är kyrkoherde i Nacka församling i Stockholm. Han är också musiker och kompositör och har bland annat skrivit körverket I Stillhetens rymd, som är inspirerat av Dag Hammarskjölds Vägmärken och som gavs ut i form av skiva och noter 2011. Ett långsamt farväl är hans första bok. Den har tidigare getts ut med titeln 40 betraktelser om C.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett långsamt farväl
  2. +
  3. När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt. Anna Pella.

De som köpt den här boken har ofta också köpt När du ler stannar tiden : dagbok till min dott... av Anna Pella (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »