Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2016-08-23
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form) / Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
200 x 140 x 15 mm
Vikt
273 g
SAB
Ci,Gcz Lundberg, Kristian,Lz Lundberg, Kristian
ISBN
9789173874816
Gud är inte ett främmande namn (inbunden)

Gud är inte ett främmande namn

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-08-23
57
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Skickas inom 1-3 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 2 format & utgåvor
Varje morgon går jag ner på knä med tomma öppna händer. Jag andas och försöker bara finnas till. Det är på ett sätt en del av uppdraget. Ja, jag vill formulera det just så. Vi har ett uppdrag.
Ur boken

Det finns en historia som väntat på att få berättas. En historia om skuld - och försoning. I centrum står ett möte i ett anonymt tjänsterum. Under 200 dagar låter författaren Kristian Lundberg berättelsens delar fogas samman, text efter text, fragment efter fragment.

Han skriver om bön som motståndshandling, om det grundläggande radikala i att erkänna en annan världs möjlighet och om en tro som inte har lov att vända bort sitt ansikte från det lidande som pågår runt omkring oss. Och om den explosiva kraften i att istället hålla fast vid det bräckligaste av det bräckliga; trons mysterium.

Kristian Lundberg är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker. Som poet och prosaist har han, framförallt under 2000-talet, utvecklat en tydlig kristen tematik som också kommit till uttryck i det offentliga samtalet, inte minst gällande en solidarisk människosyn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gud är inte ett främmande namn
 2. +
 3. Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen av Malin Aronsson (inbunden).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gud är inte ett främmande namn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar! Men varför Gud som en "han"?
  Präst, feministteolog, TD, 23 november 2016

  Tyckte mycket om boken, ett vardagens umgänge med det "stor andra" En sak störde mig oerhört, tjatet om Gud som "han". För mig är det att stänga in Gud i alldeles för trång skepnad. Drar ner mitt totalomdöme.Till saken hör att jag är präst sen många, många år.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Lundberg