Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld (inbunden) Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2016-08-30
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Not in God's name - Confronting Religious Violence
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
232 x 160 x 24 mm
Vikt
572 g
SAB
Cm.08
ISBN
9789173874854
Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld (inbunden)

Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-08-30
15 38 Du sparar 61%
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Trots signaler om en fortsatt sekularisering så har 2000-talet i stället bevittnat en svallvåg av religiös extremism och våldshandlingar som skett i Guds namn.

I sin bok Inte i Guds namn undersöker Jonathan Sacks våldets rötter och dess relation till religionen. Han fokuserar på den historiska spänningen mellan de tre abrahamitiska trosriktningarna judendom, kristendom och islam.

Sacks hämtar sin argumentation från ett brett fält: evolutionspsykologi, spelteori, historia, filosofi, etik och teologi. Han visar hur våldstendenser kan förvandla den mest barmhärtiga av religioner.

Genom en nära läsning av bibliska nyckeltexter som ligger till grund för de abrahamitiska trosåskådningarna utmanar han dem som hävdar att religionen är roten till våldet och menar att teologin måste bli en del av lösningen om den inte ska förbli kvar vid problemets kärna.

Boken är en skarp tillrättavisning till alla som dödar i den Guds namn som är ursprung till livet, som drar ut i krig i den Guds namn som är fredens Gud och hatar i den Guds namn som är kärlekens Gud och praktiserar grymheter i den Guds namn som är barmhärtighet.

Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en etisk röst i vår tid.

Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Motiven bakom religiöst våld
    Ann Elizabeth Gould, 24 mars 2022

    Sacks går till grunden med religiöst våld i samhället. Att förstå var det kommer ifrån, hur det uppstår och varför, ger oss verktyg att avslöja faran och göra något åt den innan det drabbar oss igen - om man vill.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Sacks