Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Libris Klassiker
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2017-04-27
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
The Mind of the Maker
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
177 x 120 x 25 mm
Vikt
308 g
SAB
Ca
ISBN
9789173875295

Skaparens hemlighet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-04-27
129
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

"Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."
Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek

Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skaparens hemlighet
  2. +
  3. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den allra vanligaste människan : stadier och vägar av Emilia Fogelklou (inbunden).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skaparens hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Långsökt men intressant
    Fredrik, 31 juli 2022

    Författaren har hittat en parallell mellan författandets process och treenigheten. Författaren är Fadern, texten är Sonen och relationen med läsaren är den Helige Ande. Ungefär så. En av de mest unika böcker jag har läst. För den som vill stimulera hjärnan.

Visa alla 1 recensioner