Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora glädjen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2017-01-13
Upplaga
1
Förlag
Libris Förlag
Dimensioner
179 x 110 x 16 mm
Vikt
160 g
SAB
C:do
ISBN
9789173875424

Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora glädjen

(5 röster)
Pocket,  Svenska, 2017-01-13
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människan kommer ibland in i ett mörker som i förstone ter sig outhärdligt. Men för den som har ögon att se med, sipprar det ner i dessa tunnlar ett överväldigande ljus, ett skimmer från en annan verklighet.
Ur boken

Owe Wikström skriver i denna mycket uppskattade bok om vägen från existentiell oro över tvivel och tomhet till stor tillit. Detta har beskrivits av kristna mystiker genom århundraden. Den börjar ofta i dov längtan men övergår i ett lyckorus när man tycker sig ha hittat hem. Ofta är det just i tomheten och saknaden som Gud paradoxalt nog blir mest påtaglig. Uttrycket "det bländande mörkret" fångar den stora glädje och förvåning som kan överväldiga den som den Helige drabbar med sin "annorlundahet" och strama ömhet.

Det bländande mörkret utkom första gången 1994 men omarbetades 2007 och det är denna utgåva som nu utges i pocket för första gången.

"Wikström presenterar en bok som på djupaste allvar reflekterar kring människan och hennes sökande efter Gud. Han skriver om det svåra, stora och vackra i att vara människa i en turbulent tid, om längtan, tomhet men också om glädje och förundran."
Ann Heberlein
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora glädjen
  2. +
  3. Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna ... av Peter Strang, Owe Wikström (inbunden).

Köp båda 2 för 187 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Owe Wikström