Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2017-01-11
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form) / Larsson, Aina (form)
Dimensioner
178 x 121 x 15 mm
Vikt
189 g
SAB
Ca
ISBN
9789173875561
Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker (inbunden)

Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2017-01-11
54
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför är Martin Luther viktig i dag? Det har gått 500 år sedan reformationen.

Men Luther är fortfarande orsak till debatt. Några hyllar honom som en folkets förkämpe mot kyrkligt förtryck. Andra anklagar honom för att ha splittrat kristenheten och gett makthavarna kontroll över kyrkan.

När Joel Halldorf och Patrik Hagman läser Luther ser de en teolog att brottas med. De går till djupet av Luthers lära genom att kritiskt analysera hans slagord om nåden, Bibeln och tron allena.

Tänk om detta "allena" är en knut som behöver lösas upp för att finna ett sätt att uppskatta Luther? Tänk om han kommer mest till sin rätt när han får en plats i den kristna traditionen i stället för som en röst i opposition till den. Är det så att nyckelordet för att läsa Luther inte är allena, utan tillsammans?
Ur boken

Inte allena är en diskuterande introduktion till Luther, där Luthers tankar och de konsekvenser de haft, sätts i relation till vår tids frågor och utmaningar. En bok för alla som är intresserade av kyrkans roll i ett pluralistiskt, postsekulärt samhälle.

Joel Halldorf är docent i kyrkohistoria och lektor vid Teologiska högskolan Stockholm. Han har skrivit en rad böcker, är medarbetare på Expressen Kultur och ledarskribent på tidningen Dagen.

Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
  2. +
  3. Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön av Johanna Gustavsson, Joel Halldorf, Esther Kazen, Anne Lamott, Kristian Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna