Hallå världen! En flickas upplevelse av kriget i Syrien och en vädjan om fr (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2018-04-19
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Översättare
Maria Store
Originaltitel
Dear World: A Syrian Girl's Story of War and Plea for Peace
Medarbetare
graves, Emma (form)
Dimensioner
182 x 135 x 23 mm
Vikt
393 g
SAB
Lz Alabed, Bana
ISBN
9789173876704

Hallå världen! En flickas upplevelse av kriget i Syrien och en vädjan om fr

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2018-04-19
46
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag är väldigt rädd för att jag kommer att dö i natt." - Bana Alabed, Twitter, 2 oktober 2016

"Sluta döda oss." - Bana Alabed, Twitter, 6 oktober, 2016

"Jag vill bara leva utan rädsla." - Bana Alabed, Twitter, 12 oktober, 2016

När sjuåriga Bana Alabed börjar använda Twitter för att beskriva de fasor som hon och hennes familj upplever i det krigshärjade Syrien, berör hennes hjärtskärande budskap hela världen och hon blir en röst för miljontals oskyldiga barn.

Under kriget har Bana förlorat sin bästa vän, sin skola, sitt hem och sitt hemland. Men hon har inte förlorat hoppet, varken för sig själv eller för andra barn runt om i världen som blir offer och flyktingar på grund av krig men förtjänar bättre liv. Hallå världen! är både en gripande berättelse om en familj som hotas av krig men ger också ett unikt och nära perspektiv på hur ett barn påverkas av en av de största humanitära kriserna i historien.

Hallå världen! riktar sig till 9 12-åringar men kan läsas av alla som vill förstå mer om kriget i Syrien och speciellt hur barn påverkas av kriget. Boken är skriven av Bana själv, men innehåller också korta förklarande kapitel av hennes mamma Fatemah. Det är en historia som kommer att förändra dig.

"En berättelse om kärlek och mod bland brutalitet och terror. Detta är ett vittnesbörd från ett barn som har uthärdat det otänkbara."
-J.K. Rowling
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hallå världen! En flickas upplevelse av kriget i Syrien och en vädjan om fr
 2. +
 3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 125 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hallå världen! En flickas upplevelse av kriget i Syrien och en vädjan om fr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa denna!
  @barnbokstips, 1 maj 2018

  En bok alla bör läsa! Den gör ont att läsa! Får mig att sluta andas ibland. Tårarna rinner. Det kunde ha varit mina barn och jag. Det är ett krig som fortfarande pågår och människor dör. Människor bombar andra människor. Bombar barn.

  Bana är 8 år när hon med sin mamma skriver denna bok. Jag minns henne från nyhetssändningar. Flickan som twittrade om krigets fasor för att omvärlden skulle vakna. Hur hon var ett hot mot regimen. Banas bok borde alla läsa! Den borde användas i undervisn... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bana Alabed

 • Dear World

  Bana Alabed

  A story of love and courage amid brutality and terror, this is the testimony of a child who has endured the unthinkable. J. K. ROWLINGI'm very afraid I will die tonight -Bana Alabed, Twitter, 2 October2016Stop killing us. -Bana Alabed, Twitter, 6 ...

 • My Name Is Bana

  Bana Alabed

  A poignant picture book memoir from Bana Alabed, the seven-year-old Syrian girl from Aleppo whose messages to the world have turned her into a global symbol and advocate for refugee rights. I just want to live without fear. Bana Alabed, Twitter, O...