Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-01-19
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
200 x 140 x 25 mm
Vikt
302 g
SAB
Hc
ISBN
9789173877695
Att finna en pärla (inbunden)

Att finna en pärla

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-19
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att finna en pärla Kan levereras innan julafton
En rik och förtrollande roman om att lära sig att leva helhjärtat.

Malik har återvänt till sin hemby efter flera år i armén. Han lämnade byn kuvad och misshandlad, och kom tillbaka som en världsvan och hård man. Men mardrömmarna river sönder hans nätter. En dag finner han en pärla i en åker. Den liknar inget han någonsin tidigare har sett. Ljuset från pärlan träffar honom i hans innersta, öppnar upp delar som tidigare har varit stängda. Pärlan får Malik att börja se världen och människorna omkring sig med en ny blick. Långt bort från Maliks by brinner kriget och två föräldralösa barn ger sig ut på en mödosam resa. Även över deras väg lyser ljuset. En dag sammanflätas deras öden med Maliks. Att finna en pärla är en berättelse full av tidlös visdom, skildrad med en intensiv närvaro och glöd.

"Ljuset från pärlan nådde Maliks ansikte och han stod som träffad av en kraft, men utan smärta. Tiden upphörde, men han hörde fåglarna. UR BOKEN

Maria Soukka är språklärare och lingvist. Under många år arbetade hon med bistånd i form av språkutveckling i Västafrika. Att finna en pärla är hennes debut. "Det är över tio år sedan vi flyttade från Västafrika, men en stor del av hjärtat är kvar där. Så mycket av den jag blev som människa beror på de människor jag mötte där. Det var ren rikedom, den mänskliga värme jag mötte, den värdighet och respekt man visar i relationer, en rikedom man villigt delade med sig av. Det var där jag lärde mig leva."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att finna en pärla
 2. +
 3. Londonflickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Londonflickan av Susanna Alakoski (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att finna en pärla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket tänkvärd!
  AKR, 24 april 2019

  En bok att bära nära hjärtat.
  En bok att minnas, som ger ljus och som bär berättelsen med vördnad.
  En bok som ger tacksamhet!

 2. Underbar berättande
  Maarit , 11 februari 2019

  Jag njöt av språket. Kunde känna dofterna och se vyerna språket är så levande. Det är sällan man får läsa en riktig berättelse som påminner det gamla goda historieberättandet den äldre generationen var bra på. Jag är imponerat!

Visa alla 2 recensioner