Gud: Återkomsten - Hur religionen kom tillbaka och vad det betyder (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2018-08-17
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
119 g
ISBN
9789173877732

Gud: Återkomsten - Hur religionen kom tillbaka och vad det betyder

(19 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-08-17
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utan att vi märkt det har Sverige utvecklats till ett postsekulärt samhälle. Medierna slåss om att ge utrymme till debatter och analyser om allt från böneutrop till religiösa friskolor. TV-serier svämmar över av magi och gudaväsen medan författare artister och politiker oblygt talar om sin tro.

Men vad händer i ett land som trott sig vara världens mest sekulariserade när religion plötsligt genomsyrar allt? Håller religionerna på att rasera demokratin - eller är de tvärtom nödvändiga för att den ska överleva?

Joel Halldorf är docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. Han är även krönikör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen och flitig debattör. Här skriver han historien om religionens återkomst och vad det betyder för politiken, samhället och våra liv.

"Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter."
Karin Olsson, kulturchef Expressen

"Den här boken är oundgänglig läsning för den som vill förstå religinoens ökade synlighet i samhällsdebatten."
Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gud: Återkomsten - Hur religionen kom tillbaka och vad det betyder
 2. +
 3. Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugof... av Joel Halldorf (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gud: Återkomsten - Hur religionen kom tillbaka och vad det betyder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig
  Religionsläraren, 21 januari 2019

  En väl skriven bok som fångar upp intressanta samtidsparadoxer såväl som tung forskning. Angelägen för alla som vill förstå samtiden lite bättre.

 2. Rekommenderas varmt
  Lars Åhlin, 13 december 2018

  Idérikt och kunnigt skrivet om ett rykande aktuellt och viktigt ämne. I Sverige har vi kommit att betrakta religion som en ren privatsak, tror man på en personlig Gud med möjlighet att aktivt ingripa är man religiös, om inte ateist, anses det.

  Men religion är så mycket mer. För oss som inte kan bortse från Darwins förklaring till livsformernas fantastiska förekomst, och alltså förkastar biskop Paleys mycket rimliga, men tyvärr nog felaktiga förklaring att människor, djur och växter ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner