Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2019-10-25
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Lz Hermansson,Britta
ISBN
9789173877947
De vi ville bli (pocket)

De vi ville bli

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2019-10-25
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De vi ville bli Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
 • Skickas inom 7-10 vardagar
  229
Visa alla 3 format & utgåvor
"Den tysta sorgen är en rygg. Diskbänk och bortvändhet. Det är svårt att ställa frågor till en böjd rygg, spända uppskjutna axlar och ett frenetiskt spolande och svabbande med diskborste och porslin."

Ur boken

Britta Hermansson tror länge att hon finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.

Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.

Parallellt med Brittas berättelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade från Brittas hemby Nås till Jerusalem för att möta Jesus Kristus på Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lämna allt - en sorg som de inte heller pratade om.

De vi ville bli är en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.

Britta Hermansson är pastor inom Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. På Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De vi ville bli
 2. +
 3. Helvetet jag kallade kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Helvetet jag kallade kärlek av Lena Bivner (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britta Hermansson