Paulus mot väggen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2019-06-13
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
600 g
SAB
Ci
ISBN
9789173878265

Paulus mot väggen

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-06-13
275
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken tar sitt avstamp i några av de vanligaste frågor angående Paulus person, brev och teologi som jag genom åren har stött på i min undervisning på teologiska seminarier, högskolor, institutioner och bibelskolor och i olika församlingssammanhang. Boken ställer arton frågor och försöker ge arton svar. Jag betonar att det är försök till svar därför att det är naturligtvis inte möjligt att göra Paulus helt rättvisa men det här är mina försök till svar. Min avsikt är både att vilja spegla något av hur Paulusforskningen ser ut i dag och att försöka ta ställning, sätta ner foten och skriva ut mig själv. (Mikael Tellbe i bokens förord.)

Några av de arton frågor som Paulus mot väggen tar upp och försöker besvara: Vem var Paulus egentligen? Vad hände på vägen till Damaskus? Tänkte Paulus verkligen starta en ny världsreligion? Vad var det för fel med judendomen? Trodde Paulus verkligen att Jesus är Gud? Trodde Paulus på en Gud vars vrede måste stillas med offer? Vad hade Paulus emot kvinnor? Var Paulus sexualfientlig? Varför kan Paulus låta så kaxig, kärv och kärlekslös? Hur kom det sig att Paulus fick ett så stort inflytande?

Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet och lektor vid Örebro Teologiska Högskola/Akademi för ledarskap och teologi (ALT). Han är huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och författare till ett flertal böcker på Libris förlag, bland annat Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken, Med framtiden i ryggen: en guide till Paulus brev och budskap, Tillbaka till framtiden: vad vi påstår, tror och vet om tidens slut och Vad menar vid med att Bibeln är Guds ord?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Paulus mot väggen
 2. +
 3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Paulus mot väggen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Paulus mot väggen
  Alf Anselmby, 18 oktober 2021

  Min "barnatro" har fått sig en törn om än välment. Mina teologiska kunskaper har berikats. Jag ser fram emot att " mogna" som sökare.

 2. Fantastisk
  Marcus Andersson, 25 januari 2021

  En mycket bra och välskriven bok.
  Väl värd att studera för att fördjupa sig i teologins och exegetikens värld.
  Rekommenderar författaren och hans övriga böcker.

Visa alla 2 recensioner