Riggad sanning : en berättelse om kampen för rättvisa och försoning (pocket) Riggad sanning : en berättelse om kampen för rättvisa och försoning
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2020-06-04
Förlag
Libris förlag
Översättare
Daniel Braw
Originaltitel
Just mercy
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
200 g
SAB
Oe-qa,Lz Stevenson, Bryan
ISBN
9789173878470
Riggad sanning : en berättelse om kampen för rättvisa och försoning (pocket)

Riggad sanning : en berättelse om kampen för rättvisa och försoning

Pocket,  Svenska, 2020-06-04
19 79 Du sparar 76%
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bryan Stevenson är USA:s unge Nelson Mandela en lysande jurist som med modigt och med övertygelse kämpar för att garantera rättvisa för alla. Den är lika fängslande som en kriminalroman, och det är inget annat än ett nations själ som står på spel. Desmond Tutu

Bryan växte upp fattig i den segregerade södern i USA. Hans starka känsla för rättvisa gjorde att han utbildade sig till advokat och grundade Equal Justice Initiative, en juristbyrå som har inriktat sig på att försvara de som är i mest desperat behov av hjälp: de fattiga, de falskt anklagade och kvinnor och barn som har fångats i de yttersta utkanterna av rättvisesystemet.

Ett av Stevensons första fall var Walter McMillian, en svart man dödsdömd för mord på en vit kvinna ett brott som han insisterade på att han inte begått. Fallet drog Bryan in i ett nät av konspirationer, politiska intriger, en häpnadsväckande rasistisk ojämlikhet och en juridisk balansgång och förvandlade hans förståelse av barmhärtighet och rättvisa för alltid.

USA har den högsta graden av fängslande och inlåsning i världen. En av femton förväntas hamna i fängelse. För svarta män stiger denna siffra till en av tre. Och Death Row dödsstraff är oproportionerligt svart.

Berättelsen om Bryans arbete är nu dramatiserat i den inspirerande filmen Just Mercy som hade premiär på svenska biografer den 17 januari.

Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han haråstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gångerinför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete blandden fattiga och färgade befolkningen. Han har även erhållit flera utmärkelser,bland annat the MacArthur Foundation Genius Grant.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riggad sanning : en berättelse om kampen för rättvisa och försoning
  2. +
  3. Göring : mellan makt och vansinne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Göring : mellan makt och vansinne av Guido Knopp (pocket).

Köp båda 2 för 48 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bryan Stevenson