Leva med ovisshet : samtal om existentiell hälsa (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
210 x 140 x 11 mm
Vikt
210 g
SAB
Dokb,Cead
ISBN
9789173878760
Leva med ovisshet : samtal om existentiell hälsa (häftad)

Leva med ovisshet : samtal om existentiell hälsa

(3 röster)
Häftad Svenska, 2021-01-20
228
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
- Måste livet ha en mening? Om någon hade ställt den frågan till mig när jag var 16 år så hade jag ropat ja! Inte för att jag visste om det fanns en mening utan för att jag så intensivt behövde meningen, säger en av deltagarna i bokens samtal om existentiell hälsa.

Hur mår du och hur känns det att leva? Vad hoppas du på? Har livet en mening? Kan du värdesätta dig själv och känna inre frid? Existentiell hälsa handlar om vår motståndskraft i livets prövningar och svårigheter. Vi behöver nycklar till livskunskap och vishet för att bära lidande och se nya möjligheter. Idag vet vi att vårt sätt att tänka om livet påverkar den fysiska och psykiska hälsan. Vi kan vara sjuka men ändå må ganska bra. Vi kan vara friska men ändå må dåligt.

Boken är en inbjudan till personliga samtal om existentiell hälsas viktigaste byggstenar: Inre frid och harmoni, hopp, andlig styrka, helhet, tillit, förundran, mening med livet och personlig tro.

Här möter vi Ardalan Shekarabis livsberättelse om vägen från gömd flykting till statsråd i det nya landet. Agneta Lagercrantz skriver om vägen från förgörande självkritik till självmedkänsla. Läkaren Peter Strang delar tankar om trons betydelse för patienter i dödens närhet. Övriga skribenter är Charlotta Grunewald, Sofia Camnerin, Bo Forsberg, Katarina Mårtenson Blom och Fredrik Lignell.

Som en tråd i boken löper ett förtroligt samtal om tillit, sårbarhet och andlig styrka mellan författarna Lisbeth Gustafsson och Kerstin Enlund. Låt dig inspireras, utmanas och utrustas för att själv föra samtalet vidare!

Lisbeth Gustafsson är journalist, författare och hedersdoktor i teologi vid Uppsala universitet.

Kerstin Enlund är tidigare förbundsrektor i Studieförbundet Bilda, diakon, beteendevetare och terapeut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leva med ovisshet : samtal om existentiell hälsa
  2. +
  3. Så länge vi lever : hur insikten om livets korthet kan tydliggöra nuet och dess möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så länge vi lever : hur insikten om livets kort... av Peter Strang (pocket).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Leva med ovisshet

    Lisbeth Gustafsson, Kerstin Enlund

    - Måste livet ha en mening? Om någon hade ställt den frågan till mig när jag var 16 år så hade jag ropat ja! Inte för att jag visste om det fanns en mening utan för att jag så intensivt behövde meningen, säger en av deltagarna i bokens samtal om e...