Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2022-03-11
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
217 x 140 x 24 mm
Vikt
502 g
SAB
Ccbbh,Ccbbi
ISBN
9789173879439

Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet

Inbunden,  Svenska, 2022-03-11
267
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Första och Andra Timotheosbrevet och Titusbrevet brukar gemensamt kallas för Pastoralbreven eller herdabreven . De är skrivna till två av Paulus yngre medarbetare, Timotheos och Titus, som har skickats till Efesos respektive Kreta för att skapa ordning i den ledarkris som uppstått i de lokala husförsamlingarna.

Titeln Ledd för att leda knyter an till Paulus roll som andlig mentor och hur han vill hjälpa sina medarbetare att leda rätt, klokt och uthålligt. Frågor om ledarskap var lika aktuella då som de är i dag: Vad innebär det att leda? Vem är värd förtroende? Och hur bör en församling egentligen ledas?

Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet och lektor vid Örebro Teologiska Högskola/Akademi för ledarskap och teologi (ALT). Han är huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och har tidigare skrivit en kommentar i serien. På Libris har han även utkommit med bland annat Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken, Med framtiden i ryggen: en guide till Paulus brev och budskap och senast Paulus mot väggen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Tellbe