Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
203 x 143 x 17 mm
Vikt
284 g
SAB
Dokb
ISBN
9789173879453

Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet?

Inbunden,  Svenska, 2022-04-21
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tommy Hellsten är en finlandssvensk terapeut, teolog, uppskattad föreläsare och författare. Hans första bok Flodhästen i vardagsrummet om medberoende och mötet med barnet inom oss har blivit något av en modern klassiker. Boken Flodhästen på arbetplatsen visar i sin tur på hur överlevnadsstrategier och beteendemönster som vi tillägnat oss i barndomen följer med in i vuxenlivet.

I sin nya bok skriver Tommy Hellsten om kärleken. Kärlekens sanna växtunderlag kan enbart vara friheten och oberoendet. Trots detta tar vi ofta med oss såren från vårt förflutna in i relationen, vi kräver saker av varandra och klänger oss fast vid varandra. Då tyngs kärleken ner av omedvetenhetens flodhäst. Det hindrar ett sant möte, en verklig närhet och får oss att förvänta oss att den andre ska vara perfekt. Sann kärlek kräver inte den ger. Först när jag möter mina egna sår kan jag låta min partner vara fri. Först då kan hon eller han komma till mig.

Vårt liv levs ju inte bara fysiskt och psykologiskt utan också andligt. Om vi inte är bekanta med dessa tre nivåer inom oss själva kan vi inte förstå vare sig livet eller oss själva och vår människosyn blir allt för ytlig. Jag skulle vilja visa på en väg som går djupare och leder till aha-upplevelser som förändrar livet. Istället för att ha goda intentioner strävar jag alltså efter att få till stånd en genomgripande förändring som är varaktig och som inte bygger på våra egna ansträngningar. Fyra årtionden som terapeut har lärt mig att ingen kan förändra en annan människa. Förändringen äger alltid rum inifrån oss själva. (ur boken)

Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats och Jag är inte längre rädd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet?
  2. +
  3. När allting faller på plats

De som köpt den här boken har ofta också köpt När allting faller på plats av Tommy Hellsten (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Hellsten