Stockens färd mot havet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bricken (del 8)
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2023-01-24
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 144 x 24 mm
Vikt
454 g
SAB
Hc
ISBN
9789173879958

Stockens färd mot havet

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-24
306
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Andra världskriget rasar. Tyskarna har blivit inringade i Stalingrad kanske håller kriget på att vända. Sågverket på Svartvik har lagts ner, och Bricken har fått veta av doktorn att hon är på den sista resan. Men ännu kan hon hjälpa sina vuxna barn när de är i nöd. Att hjälpa den som flyr från våld i hemmet vet Bricken hur hon ska göra svårare är att göra något åt den djupa klyfta politiken skapat mellan hennes söner. Bricken och Elvira bor kvar i sitt järnspisrum, och det är fortfarande en plats mitt i livet. Men det förflutna kommer närmare på den sista resan, och Bricken samtalar inom sig med de människor som format hennes liv.

Stockens färd mot havet är Vibeke Olssons åttonde och avslutande bok i serien om sågverksarbetaren Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret, Glödens färger, Som ett träd i skogen och Som skuggan följer ljuset.

"Vibeke Olssons trilogi förtjänar att bli klassisk. Det är ett stycke genuin arbetarhistoria." Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

Vibeke Olsson föddes 1958 i Stockholm och debuterade som 17-åring med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. Vibeke har mottagit ett flertal priser. För Sågverksungen fick hon Wallinpriset våren 2010, och under år 2013 fick hon ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus, Birger Normanpriset och Sällskapet De Nios Vinterpris för sitt författarskap. År 2016 tilldelades hon Lars Ahlin-priset samt Ivar Lo-priset och 2018 mottog hon ST:s och SCA Forests jubileumsstipendium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stockens färd mot havet
 2. +
 3. Som skuggan följer ljuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som skuggan följer ljuset av Vibeke Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stockens färd mot havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Arbetarhistoria
  Pia Klint, 12 juli 2023

  Alla, ALLA, bör läsa denna ypperliga berättelse om Sveriges gång från fattiglandet till välfärdslandet Sverige!
  Boken är personlig men också faktaspäckad. Även landets invandrare bör läsa den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vibeke Olsson