Andens värk : på spaning efter sann andlighet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2023-05-16
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form) / Klingström, Ulf (foto)
Dimensioner
190 x 131 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Ca
ISBN
9789173879996

Andens värk : på spaning efter sann andlighet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-05-16
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är Andens verk? Vad vill Anden göra med våra liv? I församlingen i Korinth längtade de troende efter djupare andligt liv. De hade kommit till tro och gjort andliga erfarenheter, men deras längtan efter mer hade också skapat en del problem.

Med utgångspunkt från Paulus vägledning i Första Korinthierbrevet ger sig Mikael Tellbe ut på spaning efter vad som är en sann och sund andlighet. Andens främsta verk är att upphöja den korsfäste Kristus. Anden gör också de troende delaktiga i hans kropp, en gemenskap som tillsammans är kallad att gestalta Kristus i världen i Andens kraft och närvaro. Men Andens verk sker inte utan viss växtvärk. Det är därför vi kan tala om Andens värk.

MIKAEL TELLBE är docent i Nya testamentets exegetik, lektor vid Akademi för ledarskap och teologi (ALT), huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och författare till ett flertal böcker på Libris förlag, bland annat Ledd för att leda: Timotheosbreven och Titusbrevet, Paulus mot väggen: arton raka frågor och lika många försök till svar, Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken och Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andens värk : på spaning efter sann andlighet
  2. +
  3. Muhammed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muhammed av Klas Grinell (häftad).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Andens värk : på spaning efter sann andlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Andens värk
    Alf Anselmby, 13 november 2023

    En högaktuell bok som pragmatiskt förklara/tolkar/vägleder i en mörk tid som allt mer kännetecknas av hat och våld. Du behöver inte va "troende" för att ta till dig bokens budskap!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Tellbe