Propaganda : så påverkas du (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Stusspjons Per Persson (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
185 x 140 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Occ,Bsi
ISBN
9789173891356

Propaganda : så påverkas du

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2004-05-01
138
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Politisk lobbying är ett av världens äldsta yrken, praktiserat redan i det gamla Grekland. Varje år omsätter pr- branschen i Sverige en miljard kronor och sysselsätter ungefär 1000 personer. I ett land så beroende av politiska beslut är pr en växande marknad. Men hur gör lobbyisterna? Och framförallt: Hur tänker de? Med exempel från press och tv, via biosalongen till Norra stå på Råsunda beskriver Martin Borgs hur du påverkas av lobbyisterna, sanningsfabrikerna och propagandaindustrin. Och vad du själv bör tänka på när du vill påverka andra.

Martin Borgs arbetar på Hill &Knowlton, en av världens största pr byråer. 1997 utsågs han till årets lobbyist för kampanjen för reklamradion. Martin har under de två senaste valkampanjerna jobbat för moderaterna, senast som presschef.

»Framförandet av sådant vi tror på är utbildning. Framförandet av sådant vi inte tror på är propaganda.« - Edward Bernays.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Propaganda : så påverkas du
  2. +
  3. Autisterna : om kvinnor på spektrat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autisterna : om kvinnor på spektrat av Clara Törnvall (häftad).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Propaganda : så påverkas du. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanske lite out of date

    Boken är ju från 2004, så sociala medier bla finns ju inte med. Men hur mycket man kan få med folk på vissa saker genom propaganda. Jag tyckte att det va en underhållande bok! Bilden av verkligheten är viktigare än verkligheten.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Det finns två sätt att påverka andra människor. Det ena är våld, eller hot om våld. Det andra är kommunikation. Kommunikationens makt är att få en människa att frivilligt följa ens vilja. Propagandans mål är att påverka ett stort antal människor samtidigt.

Politisk lobbying är ett av världens äldsta yrken, praktiserat redan i det gamla Grekland. Varje år omsätter pr-branschen i Sverige en miljard kronor och sysselsätter ungefär 1000 personer. I ett land så beroende av politiska beslut är det en växande marknad. Men hur gör lobbyisterna? Och framförallt: Hur tänker de?

Med exempel från press och tv, via biosalongen till Norra stå på Råsunda beskriver Martin Borgs hur du påverkas av lobbyisterna, sanningsfabrikerna och propagandaindustrin. Och vad du själv bör tänka på när du vill påverka andra.

Martin Borgs arbetar på Hill & Knowlton, en av världens största pr-byråer. 1997 utsågs han till årets lobbyist för kampanjen som bevarade reklamradion. Martin har under de två senaste valkampanjerna jobbat för moderaterna, senast som presschef.

"Framförandet av sådant vi tror på är utbildning. Framförandet av sådant vi inte tror på är propaganda" - Edward Bernays.