Klass - är du fin nog? (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Bokförlaget Atlas
Illustratör/Fotograf
Stina Wisén
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
59 g
SAB
Oabka-c,Lz Jordahl, Anneli
ISBN
9789173891523
Klass - är du fin nog? (pocket)

Klass - är du fin nog?

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2004-08-01
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  199
Visa alla 3 format & utgåvor
Nu kommer Anneli Jordahls mycket omtalade och kritikerrosade essä "Klass - är du fin nog" i pocket. Den första pocketutgåvan är unik: Atlas har gjort världens första sammetspocket!!

Anneli Jordahl har förstört åtskilliga middagsbjudningar genom åren med sin renläriga syn på klass. I den här boken försöker hon på ett mer metodiskt sätt reda upp begreppet, i samtal med några personer som var och en löst problematiken på sitt sätt. Möt bland andra David Lagercrantz - överklasskillen som önskade att han var arbetare, Ragnar Thoursie - arbetargrabben som blev uppmärksammad poet (men tyckte att det smällde högre att jobba på AMS) och Elsvig Svensson - sjukpensionerd undersköterska och Anneli Jordahls mamma. Anneli Jordahl är kulturjournalist. Hon medverkar regelbundet i P1:s Kulturnytt, Expressen och som krönikör i DN på stan. Hon har tidigare skrivit "Helsingfors - från Kalevala till Snowcrash". Boken är illustrerad av Stina Wirsén och formgiven av Lotta Kühlhorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klass - är du fin nog?
 2. +
 3. Att besegra fru J. : en bok om Elsie Johansson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att besegra fru J. : en bok om Elsie Johansson av Anneli Jordahl (inbunden).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klass - är du fin nog?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Medelklassens underbara(?) liv
  Mats Blom, 23 juli 2006

  Anneli Jordahls bok är intressant och tankeväckande även om jag inte delar hennes fascination för medelklassens sätt att föra sig (klä ner sig på fest), bostadsmiljö (Stockholms innerstad) och umgänge (kultureliten). Jag gläds dock med henne att hon fått uppfylla sin dröm att hamna där.

  Den största behållningen med boken är dock intervjun med Ragnar Thoursie, arbetargrabben som slog igenom som poet men tyckte att det smällde högre att jobba på AMS.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anneli Jordahl

Övrig information

Anneli Jordahl har förstört åtskilliga middagsbjudningar genom åren med sin renläriga syn på klass. I den här boken försöker hon på ett mer metodiskt sätt reda upp begreppet, i samtal med några personer som var och en löst problematiken på sitt sätt. Möt bland andra David Lagercrantz - överklasskillen som önskade att han var arbetare, Ragnar Thoursie -
arbetargrabben som blev uppmärksammad poet (men tyckte att det smällde högre att jobba på AMS) och Elsvig Svensson - sjukpensionerd undersköterska och Anneli Jordahls mamma.

Anneli Jordahl är kulturjournalist. Hon medverkar regelbundet i P1:s Kulturnytt, Expressen och som krönikör i DN på stan. Hon har tidigare skrivit "Helsingfors - från Kalevala till Snowcrash".