Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
216 x 147 x 27 mm
Vikt
500 g
SAB
Gcz Johansson, Elsie
ISBN
9789173892124
Att besegra fru J. : en bok om Elsie Johansson (inbunden)

Att besegra fru J. : en bok om Elsie Johansson

Inbunden,  Svenska, 2006-08-01
165

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
 • Skickas inom 5-8 vardagar
  214
Visa alla 2 format & utgåvor
"En bok som alla som uppskattar Elsie Johanssons böcker kommer att läsa med stor behållning." (Upsala Nya Tidning) "Det är bara att gratulera Anneli Jordahl till att ha skrivit en av årets bästa böcker." (LO-tidningen)

"Jag läser 'Att besegra fru J' sakta, vill att sidorna aldrig ska ta slut. Jordahls saga om Folkhemssverige är välskriven och fylld med humor och vass klarsyn. Den är en alldeles underbar, lång och klok kärleksförklaring till författarrösten som tvingas tiga still i trettio år. Ett folkhemskvinnoliv.(Västerbottens Folkblad)

"Den här boken är rolig att läsa! Anneli Jordahl beskriver initierat och engagerat, nästan brinnande, och hon visar återigen att ett klassiskt klassperspektiv kan bli hur klassigt som helst." (Helsingborgs Dagblad)

Efter en karriär på Postverket debuterade Elsie Johansson som författare i slutet av 1970-talet med diktsamlingen Brorsan hade en vevgrammofon. I dag räknas hon som en av våra främsta författare. Den delvis självbiografiska romantrilogin om Nancy är blivande klassiker och författarskapet är besläktat med föregångarna i den svenska arbetarlitteratuern: Maria Sandel, Maj Hirdman och Moa Martinson.

Med känsla för beat och melodi skildrar Elsie Johansson språnget från fattigstuga till mexitegelvilla. Att besegra fru J. är en bok om kvinnor, klass och litteratur i folkhemmets Sverige.

"Jordahl arbetar journalistiskt, med intervjuer och ett lättillgängligt språk. Att följa med henne på färden är både spännande och lärorikt. Hon fördjupar bilden av Elsie Johansson. Samtidigt visar hon med Johansson som exempel på vilken väldig samhällsomvälvning som folkhemstiden (nu passerad) innebar, inte minst för kvinnor ... Fascinerande." (Arbetarbladet)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att besegra fru J. : en bok om Elsie Johansson
 2. +
 3. Klass - är du fin nog?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klass - är du fin nog? av Anneli Jordahl (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anneli Jordahl

Recensioner i media

"En bok som alla som uppskattar Elsie Johanssons böcker kommer att läsa med stor behållning." Upsala Nya Tidning

"Den här boken är rolig att läsa! Anneli Jordahl skriver initierat och engagerat, nästa brinnande, och hon visar återigen att ett klassiskt klassperspektiv kan bli hur klassigt som helst." (Helsingborgs Dagblad)

"Jordahl arbetar journalistiskt, med intervjuer och ett lättillgängligt språk. Att följa med henne på färden är både spännande och lärorikt. Hon fördjupar bilden av Elsie Johansson." Arbetarbladet

Övrig information

"Att besegra fru J." är en biografi över Elsie Johansson och handlar om kvinnor, klass och litteratur i folkhemmets Sverige.

Efter en karriär på Postverket debuterade Elsie Johansson som författare i slutet av 1970-talet med diktsamlingen "Brorsan hade en vevgrammofon". I dag räknas hon som en av våra främsta författare. Den delvis självbiografiska romantrilogin om Nancy är blivande klassiker och författarskapet är besläktat med föregångarna i den svenska arbetarlitteratuern: Maria Sandel, Maj Hirdman och Moa Martinson.

Med känsla för beat och melodi skildrar Elsie Johansson språnget från fattigstuga till mexitegelvilla.