Kärlek, vänskap, hat (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2009-08-11
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce.016,813.54
ISBN
9789173893671

Kärlek, vänskap, hat

(142 röster)  |   Läs 16 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-08-11
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Alice Munros böcker älskas av läsare och kritiker över hela världen. Hon har belönats med flera litterära utmärkelser, sommaren 2009 fick hon Man Booker International Prize, den finaste utmärkelse en författare kan få vid sidan av Nobelpriset.

I Alice Munros noveller är det kvinnorna som står i centrum. Berättelserna i Kärlek Vänskap Hat handlar om drömmar och ambitioner, om kärlek och otrohet, och om det pris kvinnor får betala för att leva livet på sina egna villkor.

Alice Munro är även aktuell på svenska med boken Nära hem. Hennes senaste bok, För mycket lycka, utkommer våren 2010. Alice Munro bor i Kanada.

"Alice Munro är mest känd som novellförfattare, och hon fyller varje berättelse med mer djup, vishet och precision än de flesta romanförfattare lyckas med på en hel livstid. Att läsa Alice Munro är att lära sig någonting man aldrig tänkt på förut."
ur motiveringen till Man Booker International Prize

Jag tycker att det är en klar femma. Är man intresserad av litteratur så är detta ett måste.
Yukiko Duke, SVT

"Att läsa Munro försätter mig i ett tillstånd av stillsam reflektion och får mig att tänka på mitt eget liv: på beslut jag fattat, saker jag gjort och inte gjort, på vem jag är, på döden. Hon är en av de skribenter, några levande, de flesta döda, som jag har i åtanke när jag säger att skönlitteratur är min religion."
New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlek, vänskap, hat
 2. +
 3. För mycket lycka

De som köpt den här boken har ofta också köpt För mycket lycka av Alice Munro (storpocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Kärlek, vänskap, hat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Irja Ligné, 2 januari 2024

  Alice Munroes klarhet, tydlighet, rakhet i språket och berättandet är de främsta behållningarna av att ta del av hennes karaktärers inre och yttre liv. Hennes världar vill jag återvända till om och om igen. Som kvinna är det oemotståndligt att bli satt i centrum. Om och om igen.

 2. Lektioner i skrivande
  David Armini, 4 november 2021

  Redan de två inledande meningar av titelnovellen etablerar flera premisser: Tidsepoken är efter att många järnvägslinjer anlades, men innan de lagts ned. Platsen är en järnvägsstation. Två personer interagerar: En kvinnlig kund och en manlig stationsföreståndare. Dynamik är att stationsföreståndaren ser sig som flirtig, men framförallt fångas läsarens nyfikenhet redan i första meningen med kvinnans ovanliga önskemål att transportera möbler.
  När nu läsarens intresse fångats, fördjupar Munr... Läs hela recensionen

 3. Inte i min smak
  Agneta Andersson, 19 september 2014

  Novellformatet är tydligen inte i min smak. Ett bra och beskrivande språk men jag tycker att det blev ganska tråkigt.

 4. En besvikelse
  Irion , 9 juni 2014

  Jag förstår inte grejen med Alice Munro. Jag tyckte att denna bok var väldigt svår att ta sig igenom. Tungläst. Tråkig. Ingenting vettigt händer ju! Livet kan inte vara så melankoliskt som det ofta var i dessa berättelser. Jag läser mycket böcker men detta var inte i min smak.

 5. Hm...
  Kristina B, 27 maj 2014

  Läste inte hela, boken var för grå i innehållet. De platser och händelser som finns kändes att där vill jag inte bo eller vara. Så trist är inte livet. Min tolkning.

 6. Härliga noveller
  Kerstin Gunnarsson, 6 februari 2014

  Jag läser inte noveller i vanliga fall för jag trodde att det bara skulle bli ytligt. Men alla novellerna har bra personbeskrivningar och en enkel handling som alltid har en poäng. Glatt överraskad. Ska läsa mer av Alice Munro.

 7. Undrar om jag inte sett den sista novellen på TV?...
  Ruth Rydberg, 16 januari 2014

  Undrar om jag inte sett den sista novellen på TV? Kändes bekant. För övrigt var "Tröst" och "Nässlor" de jag tyckte bäst om.

 8. Enligt tidigare recensioner är den säkert bra. Mitt...
  Marianne Wallin, 27 december 2013

  Enligt tidigare recensioner är den säkert bra. Mitt barnbarn, 10 år, fick den i julklapp och han verkade mer än nöjd.

 9. Jag tyckte att boken var väldigt svårläst. Det var...
  Eva Ljung, 28 november 2013

  Jag tyckte att boken var väldigt svårläst. Det var inte indelat i kapitel som jag är van vid. Därför kändes det som att det var en enda stor textmassa att ta sig igenom. Men hon skriver väldigt detaljerat beskriver människorna väl. Tyvärr ingen bok för mig.

 10. Är egentligen inte så förtjust i noveller. När man...
  Gunnel Fallenius-Kellgren, 27 november 2013

  Är egentligen inte så förtjust i noveller. När man just har kommit in i berättelserna o vill veta hur det går så poff är de slut.
  Tycker kanske det är lite för enkelt för författaren att slippa undan hela historien, språket är däremot väldigt fint.

 11. Hur man kan säga så mycket på så få sidor är...
  Njutaren, 26 november 2013

  Hur man kan säga så mycket på så få sidor är fantastiskt skickligt. Med sitt enkla språk trollbinder hon från första stycket. Jag tror att vi alla kan känna igen något om oss själva i hennes karaktärer. Ser fram mot att läsa ännu en bok.

 12. Novellerna är så underbart mångskiftande - miljöer...
  Epal, 11 november 2013

  Novellerna är så underbart mångskiftande - miljöer och personer speciella på sitt eget sätt. Man både känner igen sig och upplever nya insikter - eller nyanser av världen. Fantasin sättes i rörelse, tankar och stämningar förmedlas från en annan kultur, en annan värld. Very interesting.

 13. Det här är berättelser som fastar. Otroligt välskrivet...
  Marve, 8 juli 2013

  Det här är berättelser som fastar. Otroligt välskrivet och genomtänkt. Kan behöva viss tid, att tänka efter och smälta och passar fint för kortare lässtunder och länge period.

 14. Ett måste för litteraturintresserade! Munro målar i...
  Sara Eriksson, 4 juni 2013

  Ett måste för litteraturintresserade! Munro målar i sina korta texter bilder av människor som är så verkliga att läsaren sveps med i det underbara berättandet. Varje novell är en unik beskrivning av en människa i en unik livssituation, vissa mer vardagliga än andra. Varje person är detaljerat och vackert beskriven i all sin prakt och all sin vardaglighet till perfektion.

 15. Långtråkigt tantsnusk... Jag vet inte vad mer jag ska...
  Christina Ridderhierta, 24 april 2013

  Långtråkigt tantsnusk... Jag vet inte vad mer jag ska säga än att jag tappade lusten att titta i den andra boken jag köpte vid samma tillfälle.

 16. Flera romaner i en
  Krueger, 11 augusti 2010

  En av de allra bästa novellsamlingar jag läst. Alice Munros noveller är mer som kompakta romaner- hon får mer sagt på 40 sidor än många andra.

  Sällan har jag läst så bra karaktärer- Munro har en subtil skärpa i sina karaktärsteckningar som är en ren fröjd att läsa.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Alice Munro