Tiggarflickan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2013-10-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Karin Benecke
Originaltitel
The Beggar Maid
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
195 x 143 x 20 mm
Vikt
489 g
SAB
Hce.016,813.54
ISBN
9789173894227

Tiggarflickan

(78 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-01
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Allt kretsar kring Rose, i tio sammanhängande noveller som spänner över fyrtio år.

Hon växer upp i ett fattigt arbetarhem; blyg, klumpig och obekväm. Genom ett stipendium får hon möjlighet att utbilda sig och träna bort fula vanor. Giftermålet med en miljonärsson ger henne tillgång till de fina salongerna. Men Tiggarflickan är ingen askungesaga, utan en skarp berättelse om klass och klassresa, om familj och om sexualitet. Allt med Alice Munros unika blick för vad som sker under ytan.

Boken gavs ut första gången på engelska 1978. Det var Alice Munros tredje novellsamling och stora genombrott. Våren 2013 var Alice Munros senaste novellsamling, Brinnande livet, en av de mest omtalade litterära utgivningarna. Svenskarna har tagit Munro till sina hjärtan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tiggarflickan
 2. +
 3. Kärlek, vänskap, hat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek, vänskap, hat av Alice Munro (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Tiggarflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tiggarflickan
  lenamaja, 10 mars 2014

  Sägs att den är en novellsamling men de hänger ihop. Det är första boken jag läser av A Munroe och jag kommer nog inte att läsa fler. Jag vet inte riktigt vad den vill säga, känns otydlig.

 2. en nobelpristagarinna utan vank och brist
  Susanne grapengiesser, 11 februari 2014

  Någon riktig glädjespridare är inte Alice, tyvärr för oss läsare är livet kanske något i stil med huvudpersonens, att göra sin plikt, att få skäll, att ständigt vara på jakt efter det perfekta parförhållandet, när inte det går ändå nöja sig med litet värme. Hon klarar av det, livet går vidare och det är positivt. Alla målande trovärdiga beskrivningar av olika karaktärer i Rose:s liv, hur hon hanterar dem med värme,ilska, aldrig hat. En underbar författarinna, en underbar bok.

 3. Fick den egentligen som julklapp har precis startat...
  Barbro Olsson, 26 december 2013

  Fick den egentligen som julklapp har precis startat läsningen.
  Har som uppgift att läsa den under helgerna går på Pensionär universitetet i Kungsbacka vi läser olika görfattarer och om olika kulturer som vi har fina diskusioner om efteråt.
  Alice Munroe har jag läst tidigare och tycker mycket om det jag hitills läst lovar gott.

 4. De många novellerna gör mig mera nyfiken och varje...
  Tore Lennart Bryneholt, 24 december 2013

  De många novellerna gör mig mera nyfiken och varje novell har "en begränsad" lästid. och varje ny novell blir lätt att fånga. Hon lyckas spegla händelser som kan vara verklig för många. Språket passar mig och jag har hennes bild = profil på näthinnan då jag läser. Då blir allt levande!

 5. Författarinnan binder mig starkare till sin berättelse...
  maria hilling-drath, 6 december 2013

  Författarinnan binder mig starkare till sin berättelse efter varje sida. Det var längesedan jag fortsätter läsa, trots att timman är sen och ögonen vill sluta sig.

  Hennes berättelse av Rose fängslar. Genom att beskriva Rose så levande och självständig, så är det mycket spännande att fortsätta följa hennes stig genom livet. Rose är en blandad personlighet med en stor blandning av rationella och irrationella tankar och handlingar.

 6. Solitt hantverk men inget konstnärskap. Ganska...
  Joni, 1 december 2013

  Solitt hantverk men inget konstnärskap. Ganska omodernt kanske gick hem för tretio år sedan och för det mesta tråkigt. Man kan förstås läsa. Gör man inte det så överlever man ändå. Förstår mig inte på alla de lovsångerna...

 7. Jag trodde jag skulle gilla noveller om de handlade om...
  Margareta Carlson, 29 november 2013

  Jag trodde jag skulle gilla noveller om de handlade om samma personer. Men det var nog ett missgrepp för jag saknade mycket emellan. Men språket var underbart, en njutning.

 8. Jag har bara hunnit börja boken men gillar den. Den...
  Karl-Erik Johansson, 21 november 2013

  Jag har bara hunnit börja boken men gillar den. Den har ett kompakt språk som ändå flyter bra.

  Boken är en av dem vi har i en litteratur grupp, där alla läser samma bok och sen samlas och diskuterar den. Gruppen har diskuterat den här boken och alla var mycket positiva och den gav utlopp för många frågor, synpunkter och inlägg. Att jag bara läst en del (av särskilda skäl) gjorde mig mycket nyfiken och taggad inför fortsättningen.

  Ha sköna läsupplevelser i höstmörkret.

 9. I tio noveller låter oss Munro följa Rose under ett...
  Kenneth Olausson, 19 november 2013

  I tio noveller låter oss Munro följa Rose under ett par decennier. Allt från uppväxten i den fattiga lilla staden med begränsade vyer på alla plan, över tiden då hon mot alla odds inte bara skaffar sig en akademisk utbildning utan också lyckas bli, som man säger, lyckligt gift fram till en tillvaro som skild, rotlös och sökande intellektuell. Denna livsresa åskådliggör Munro i olika nedslag där hon med kyla och pregnans visar att samhällets utveckling till ett välfärdssamhälle långtifrån allt... Läs hela recensionen

 10. Med få ord sätter hon läsaren bredvid huvudpersonen....
  Margareta Hedlund, 7 november 2013

  Med få ord sätter hon läsaren bredvid huvudpersonen. Man vet precis hur den ser ut, rör sig och tänker. Detta är fantastiskt! Jag förstår precis varför A.Munro inte behöver skriva en hel roman. Novellerna täcker fullständigt hela situationen för huvudpersonen.

 11. Den beskriver den tidens tankar och värderingar bra,...
  Abbe, 7 november 2013

  Den beskriver den tidens tankar och värderingar bra, man känner igen sig i mycket. Lätt att bli fångad av och vilja gå vidare till nästa novell och nästa.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Alice Munro