Det här är inte mitt land (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2015-01-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
116 g
SAB
Oh-c
ISBN
9789173894852
Det här är inte mitt land (pocket)

Det här är inte mitt land

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-01-10
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är inte mitt land Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den här boken är en anklagelseskrift.

I Sverige trängs desperata asylsökande på fängelseliknande förvar, kvinnor misshandlas av män de älskar, barn går hungriga till skolan, missbrukare och psykiskt sjuka är hänvisade till gatan. I ett litterärt reportage tar Kristian Lundberg ett samlat, ideologiskt grepp på de mänskliga konsekvenserna av ett samhälle som vänt de svagaste ryggen.

Det här är en bok som vill förändra, som säger att det räcker nu.

»Lundberg förklarar tusen gånger bättre än alla sociologiska avhandlingar varför till exempel en förort kan explodera i raseri eller varför något sådant som klasshat existerar.« Göran Greider, Sydsvenskan

»Han vet vad det innebär att vara utsatt, befinna sig i underläge, växa upp under knappa omständigheter och konstaterar att det han skriver om ofta bottnar i den personliga upplevelsen. Just därför blir kraften större. Här finns en identifikation som inte är tillkämpad. Det är berättelser som ligger vid sidan av de allt smalare mediala allfartsvägarna. En samling texter med ovanlig litterär kvalitet om tillstånd och förflyttningar i ett land som gör anspråk på att vara både jämlikt och solidariskt. Det är en bild som skaver allt mer.« Gabriel Byström, GP
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det här är inte mitt land
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det här är inte mitt land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. viktig o läsvärd
    Per Gahrton, 29 juli 2015

    En devis chockande bild av baksidor av den svenska välfärden. Dock inte så mycket analys av orsaker, men viktig och läsvärd som påminnelse om en pinsam verklighet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Lundberg