Putins folk : Rysslands tysta majoritet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-11-26
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
148 g
SAB
Ocf-ma
ISBN
9789173894920
Putins folk : Rysslands tysta majoritet (pocket)

Putins folk : Rysslands tysta majoritet

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-11-26
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför älskar ryssarna president Vladimir Putin?

I väst är Putin en fruktad politiker. Han har kvävt den ryska demokratin i sin linda, krossat oberoende medier och hetsat mot minoriteter genom repressiva lagar. Men för Renat och Galina i den lilla staden Sjumerlja, sextio mil öster om Moskva, är det av mindre betydelse. De har fått det bättre. De har röstat på Putin och tänker göra det igen. Putin har medvetet vänt ryggen åt storstädernas medelklass och satsat allt på att erbjuda ekonomisk trygghet åt vanliga ryssar.

Kalle Kniivilä har rest i Ryssland för att möta Putins väljare, vars röster sällan hörs i västliga medier. Ändå är det dessa väljare som kommer att avgöra Rysslands framtid.
Vågar de riskera förändring?

Putins folk tilldelades det prestigefyllda Kanava-priset i Finland för 2014 års bästa fackbok.

»En oavbrutet fascinerande bok, ett reportage som ökar förståelsen av Ryssland och ryssarna.« Ann Heberlein, Dagens Nyheter

»Den bästa svenska boken om Ryssland på många år.« David Isaksson, Helsingborgs Dagblad
»Kniivilä förmedlar viktig ny kunskap.« Stig Rredriksson, Sydsvenskan

»Ett strålande reportage.« Martin Aagård, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Putins folk : Rysslands tysta majoritet
 2. +
 3. Krim tillhör oss : imperiets återkomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krim tillhör oss : imperiets återkomst av Kalle Kniivilä (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Putins folk : Rysslands tysta majoritet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ögonöppnare
  Leif Åke, 10 november 2020

  Mycket intressant läsning. Ryssarnas syn på Putin är tydligen helt annorlunda än den vi får serverad här i västvärlden. Även om han kanske inte är folkvald i allmän bemärkelse så har han uppenbarligen ryska folket bakom ryggen. Ryssarna har lita annan syn på tillvaron än vad vi har, man har lite andra referensramar med figurer som Jeltsin och Gorbatjov i bagaget.

 2. Ryssland vs USA, en fortsättning?
  Bengt Lars Johnson, 10 juli 2017

  Mycket intressant och belysande. De flesta intervjuade upplevde kaoset under nittiotalet och har med Putin i ledningen fått uppleva ett Ryssland som rest sig.
  Intressant vore att få jämföra vad de amerikaner, bil- och gruvarbetare, som upplevt att deras jobb försvann för några årtionden sedan, tycker och tänker om Trump och hans löfte om att göra Amerika "great again".

 3. KK skriver så sant att han inte tror sig själv
  Göran Olsson, 31 december 2015

  Det finns ett uttryck ... "Ljuger så bra så han tror sig själv".

  När jag läser denna bok av Kalle Kniivilä, så får jag känslan att författaren skriver så sant så han inte tror på det han själv skriver.

  I kapitel efter kapitel får vi möta ryssar från olika samhällsskikt, yrkesgrupper, generationer och platser. Alla har de i stort sett samma uppfattning: "allt har förändrats till det bättre under Putin".

  Trots alla dessa vittnesmål, så vägrar Kniviilä att acceptera d... Läs hela recensionen

 4. Andra sidan av myntet...
  BH, 14 mars 2015

  ... som jag inte får beskrivet för mig i DN och SVT. Förf. visar mycket tydligt att demokrati inte betyder samma sak överallt. Vilket kan vara mycket provokativt för oss västerlänningar att förstå. För många utanför västvärlden är demokrati främst ett positivt laddat värdeord som främst betyder ekonomisk välgång (mat på bordet kan räcka) och en regim som vill just dem väl eftersom man ser att det är detta som demokrati har inneburit i västeuropa. Detta innebär dock inte att dessa människor ty... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kalle Kniivilä