Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2016-01-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Bergström, Kajsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
109 g
SAB
Ohak
ISBN
9789173895163

Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-01-04
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Roland Paulsen skriver in sig på Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i gräl med sin handläggare om åtgärdernas meningslöshet. När han återvänder är det för att genomföra en sociologisk studie om funktionell dumhet .

Snart sitter han, som en i gänget, med en kopp kallnat kaffe på arbetsförmedlingskontoret i en mellanstor svensk stad. Vad han gör där är det ingen som riktigt vet. Han lyssnar till samtalen som förs i mötesrum, på handläggarkonferenser och jobbcoachträffar.

Vi bara lyder är en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det är också en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Torr humor och skrämmande insikt
  Skogis, 22 maj 2018

  Roland Paulsens torra humor är underhållande och drar snabbt in läsaren i den snabba texten. Träffsäker och levande skildring av människor, situationer och samtal gör att man som läsare kommer nära innehållet och känner sig engagerad. Författaren berättar även om stundom absurda myndighetsåldern och slöseri med skattemedel som upprör och följer med i tankarna (och vidare in i diskussioner) lång tid efter att sista sidan har blivit läst. En riktigt bra bok om dagens myndighets- och byråkrati-Sverige.

 2. Vilken insikt
  Morsus, 22 juni 2016

  Började läsa boken med lättja , hade inga planer på att sträckläsa men du vill inte sluta. Oerhört insiktsfull om arbetslivet och den struktur av förnedring som existerar.

  Rekommenderar alla att läsa denna!

 3. Bananrepubliken Sverige
  Bruno Allan Lundin, 3 maj 2016

  Jag har själv arbetat som arbetsförmedlare i 29 år och konstaterar att detta är ytterligare en myndighet som saknar existensberättigande. Alla bara lyder och ingen tar något som helst ansvar.
  Denna bok bör vara obligatorisk läsning för alla inom arbetsmarknadsverket samt för de människor som är intresserade och vill förstå varför ingenting fungerar idag.En klart läsvärd bok som ger insikt om hur en fristående forskare ser på verksamheten inom arbetsmarknadsverket.
  Bruno Lundin

 4. Kunnigt och tankeväckande
  William Petersson, 27 februari 2016

  Utmärkt beskrivning av arbetsförmedlingsverksamhet i ett individperspektiv. Bra underlag för att förstå varför utbrändhet är en vanlig företeelse inom Af.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Roland Paulsen